Antena Meniu Search
x

Rate cu pauză la început de an

După sărbători, bani, ioc. Aşa că băncile au sărit cu o ofertă. Îi iartă de plata unei rate sau le reduc dobânda, fără să le impună penalizări. Aşa că, mii de clienţi sună la bancă pentru a cere o păsuire.

Vezi și

După sărbători, bani, ioc. Aşa că băncile au sărit cu o ofertă. Îi iartă de plata unei rate sau le reduc dobânda, fără să le impună penalizări. Aşa că, mii de clienţi sună la bancă pentru a cere o păsuire

Atenţie, însă, nu toate creditele pot fi amânate de la plată fără costuri suplimentare. Pentru mulţi români, singura distracţie după cheltuielile de Sărbători a rămas ieşirea în parc.

Clienţii care vor ca banca să îi ierte de la plata ratei trebuie să demonstreze că sunt buni platnici şi că au un loc stabil de muncă.

Banca nu iese în pierdere pentru că amână plata ratei. Pentru că nu o anulează, ci o reportează pentru următoarele luni. De exemplu, un credit de 55 de luni se transformă într-unul de 60 de luni. În plus, dobânda este obişnuită pentru un credit de consum, între 11 şi 17 la sută. Dar există şi alte oferte.

În cinci ani, înseamnă o reducere cu circa 20 la sută a ratei. Aşa că cei care au luat astfel de credite, pot sta la începutul anului liniştiţi. Orice întârziere suplimentară înseamnă, însă, penalităţi usturătoare din partea insituţiei fianciare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Rate cu pauză la început de an