Antena Meniu Search
x

Video Ravagii după codul roşu în Maramureş: Case inundate, alunecări de teren şi drumuri surpate

Ploile de cod roşu au făcut ravagii în mai multe localităţi din Maramureş. O viitură puternică a inundat curţi şi subsoluri. Un podeţ a fost distrus, iar un drum s-a surpat. Hidrologii spun că pericolul de inundaţii se menţine ridicat din cauza din cauza precipitațiilor abundente.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 11.07.2021, 09:35

Vezi și

A plouat cu găleata în mai toate localităţile din Maramureş. Iar după precipitaţiile abundente, viiturile care au venit cu putere din amonte au inundat mai multe drumuri, curţi şi subsoluri. În zona localității Moisei – Săcel a fost avertizare de cod roşu. Şi în Vişeul de Sus şi Borşa pompierii au fost chemaţi să scoată apa din gospodăriile oamenilor.

"A intrat apă înăuntru. N-a intrat mult că am şters eu. Dar a intrat". În Borșa, puhoiul care s-a pornit după furtună a inundat mai multe drumuri neasfaltate şi a provocat o alunecare de teren. 

Apele au făcut din nou prăpăd

"- Ia, uite aici, la Porţila, ce-a făcut! Dezastru! Dezastru! Dă şi cu gheaţă! La, ce apă e aici!" Şi în Săcel au fost pagube mari din cauza pârâurilor care s-au revărsat. Pe drumul național 17C, o grotă imensă a apărut în astfalt.

Imediat după surparea drumului, autorităţile locale au închis circulaţia. Inundaţiile au surpat şi un pod între Săcel și Moisei. Din fericire, nu există oameni izolaţi, existând rute ocolitoare. În Pasul Gutâi, spre Baia Mare, a plouat cu grindină, circulaţia făcându-se cu dificultate.  

Furtuna şi ploile torenţiale au afectat, ieri, şi Aradul. Mai multe străzi din oraş au fost inundate, iar canalizarea nu a mai făcut faţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Ravagii după codul roşu în Maramureş: Case inundate, alunecări de teren şi drumuri surpate