Reactia directorului general Antena 3, Mihai Gadea, cu privire la audierea lui Sorin Alexandrescu

Publicat: 30.05.2013, 19:33.
Actualizat: 30.05.2013, 19:53

Ingrijorare, actiune de forta, incercare de intimidare. Este reactia directorului general Antena 3, Mihai Gadea, cu privire la audierea lui Sorin Alexandrescu

“In aceasta dimineata, s-a produs un grav abuz impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. In jurul orelor 8.30, fara sa fi refuzat anterior sa se prezinte la vreo audiere, domnul Sorin Alexandrescu, directorul postului de televiziune Antena 1, a fost asteptat in fata casei de echipaje ale DNA si condus la sediul institutiei unde i s-a comunicat calitatea de inculpat intr-un dosar de santaj. Din informatiile pe care le detinem pana in present, se pare ca reclamantul este firma de cablu RCS-RDS, cea care a decis scoaterea din grila a mai multor posturi ale trustului Intact in anul electoral 2012.

Acestea sunt faptele si, indiferent de cat de obiectivi am incerca sa fim, nu se poate sa nu remarcam caracterul disproportionat al demonstratiei de forta facuta de DNA care a dislocat echipaje pentru ridicarea din fata casei a directorului Antena 1. Din nou, reprezentantii unei structuri media sunt victimele actiunilor de intimidare ale institutiilor statului, din nou, drepturile cetateanului sunt ignorate si, din nou, ne gasim in situatia de a intreba, in numele cui si in folosul cui opereaza organele de ancheta din Romania.

Fiindca iar este imposibil sa nu observam ca primul caz important al noii conduceri a DNA este un reprezentant al media, un reprezentant al Trustului Intact. Noi am criticat violent conducerea Parchetului General si a DNA in timpul anchetelor facute impotriva paticipantilor la referendumul din vara anului 2012 si inclusive, de aceea, am continuat sa ne exprimam dezaprobarea cu ocazia numirii doamnei Laura Codruta Kovesi in functia de procuror general DNA. Speram ca nu exista nicio legatura intre atitudinea publica a trustului Intact si actuala actiune impotriva domnului Sorin Alexandrescu.

Ne manifestam aceeasi ingrijorare in legatura cu aceste actiuni de forta si vadita incercare de intimidare, care din pacate amintesc de practici ale politiei politice ca si in alte cazuri in care am luat public atitudine fata de incalcarea drepturilor cetatenesti, indiferent de cine ar fi vorba.

Sustinem orice actiune corecta a justitiei din Romania cu conditia respectarii procedurilor legale si a principiului neamestecului politicului in actele judiciare. Nu vom inceta insa, sa tragem semnale de alarma cu toata vigoarea, atat in tara cat si pe plan international, ori de cate ori vom constata ca in Romania abuzurile nu au disparut, iar incercarile de intimidare a presei libere si oricarei voci critice se manifesta in cele mai aberante forme”, a declarat directorul general al Antena 3, Mihai Gadea.


Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.