Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii se plânge pe Facebook de sistemul medical din România, după ce o femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobuline

Florian Bodog se plânge pe Facebook de sistemul medical din România. Un domeniu pe care îl păstoreşte de un an de zile şi care tocmai a luat o viaţă.

Vezi și

Florian Bodog se plânge pe Facebook de sistemul medical din România. Un domeniu pe care îl păstoreşte de un an de zile şi care tocmai a luat o viaţă: pe cea a unei asistente medicale din Alba.

"(...) Garantez că am făcut tot ce un ministru poate face astăzi, pentru a rezolva inclusiv problema gravă a imunoglobulinei.(...) Problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de "ministrul facebook", cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe rețelele sociale", a scris ministrul Sănătăţii, Florian Bodog pe pagina sa de Facebook. 

La rândul lui, actualul ministru tot pe Facebook acuză. Moartea unei paciente din judeţul Alba a declanşat războiul pe reţelele de socializare. 

"Doamna Maria M. (...) a decedat din cauza lipsei de imunoglobuline. (...) Ministerul știa atât despre problemă, în general, cât și despre toate aceste cazuri. (...)Familia se pare că a căutat soluții în Germania, să le cumpere. Costau însă 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar). (...)", a fost mesajul fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Femeia nu a rezistat minivacanţei pe care au luat-o miniştrii. Pentru doamna Maria, salvarea s-a amânat. Dar în acest moment, alte 500 de vieţi sunt puse în pericol de lipsa tratamentului cu anticorpi care protejează organismul slăbit de afecţiunile autoimune. 

Director medical: Comanda s-a facut şi nici până în ziua de azi nu ni s-a furnizat. Niciun serviciu nu posedă imunoglobulina. Nici în spitalul de Cluj, nici la Sibiu, nici la noi, deşi am făcut comandă."

Asta deşi Florian Bodog a asigurat pacienţii că în luna noiembrie situaţia se va rezolva. Acum, la finalul minivacanţei de 1 decembrie, ministrul Sănătăţii face noi promisiuni. 

"(...) Comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unităţile spitaliceşti din ţară.(...)", a mai spus Florian Bodog. 

Pe lângă acestea, ar trebui să mai ajungă în România alte 11 mii de flacoane de imunoglobulină. Florian Bodog susţine că în ţară mai există 1700 de doze care pot ajunge, până atunci, la spitalele care au nevoie de ele. Nu se ştie însă de ce la doamna Maria nu a ajuns niciunul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Sănătăţii se plânge pe Facebook de sistemul medical din România, după ce o femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobuline