Antena Meniu Search
x

Video Reducerea birocraţiei: Ministrul Dezvoltării promite un singur cod legislativ pentru construcții, care va înlocui legile vechi de 30 de ani

Autorizațiile de construire, obținute de la un singur ghișeu și 5 zile pentru eliberarea unui certificat de urbanism! Este promisiunea ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, care susţine că a fost elaborat un singur cod legislativ pentru construcții, urbanism și amenajarea teritoriului, care va înlocui legile vechi de 30 de ani. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 14.04.2022, 08:03

Acest proiect este în transparenţă decizională şi prevede procurarea autorizaţiilor de construire de la un singur ghişeu într-un timp semnificativ mai scurt - se reduce birocraţia şi riscul ca un aviz să expire cât timp este aşteptat un altul. Ministrul Dezvoltării dă asigurări că prin noul cod al amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor se renunţă la cârpirea legilor. Din cele 10 legi care sunt acum în vigoare, 5 vor fi eliminate şi 5 vor fi modificate.

O să fie şi o platformă digitală ce va eficentiza întregul proces. După perioada de dezbatere publică, proiectul va fi adoptat de Guvern şi trimis Parlamentului. Pentru că este o măsură ce face parte din PNRR, Parlamentul trebuie să ia o decizie până în prima parte a anului 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reducerea birocraţiei: Ministrul Dezvoltării promite un singur cod legislativ pentru construcții, care va înlocui legile vechi de 30 de ani