Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie. Dacă faci această greşeală, votul e anulat

Referendum 2018. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie este programat să aibă loc sâmbătă şi dumincă, pe 6 şi 7 octombrie 2018.

Referendum 2018. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie este programat să aibă loc sâmbătă şi dumincă, pe 6 şi 7 octombrie 2018.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu". 

Însă, procedura de vot este foarte importantă, pentru că o simplă greşeală poate anula votul. Astfel, stampila trebuie pusă obligatoriu în interiorul căsuţei respective. În cazul în care stampila este pusă în afara pătratului, votul devine atomat nul, invalid.

Referendum pentru familie. Mostra de vot anulat
Pe acelaşi subiect

Dacă cel puţin 25% din românii cu drept de vot vor vota "DA", Constituţia României se va modifica, iar familia va fi redefinită în forma adoptată de Parlament. Adică, "între un bărbat și o femeie" şi nu "între soţi".

Dacă majoritatea va vota "Nu", atunci Constituţia României nu se va modifica, iar definiţia căsătoriei şi familiei ca fiin "între soţi" va rămâne nemodificată, oferind posibilitatea ulterioară de recunoaştere a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Referendum pentru familie. Dacă faci această greşeală, votul e anulat