Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie 2018. Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, este sigură că tinerii vor vota "Da"

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, este sigură că tinerii știu deja ce vor să voteze la referendum pentru familie, programat pe 6 și 7 octombrie 2018.

Ministrul Tineretului și Sportului crede ca tinerii vor vota Da la referendum pentru familie
Referendum familie 2018. Ministrul Bran e sigur că tinerii vor vota Da - hepta

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, este sigură că tinerii știu deja ce vor să voteze la referendum pentru familie, programat pe 6 și 7 octombrie 2018.

Ministrul  consideră că tinerii vor vota ”DA”, pentru că ei ”cred în instituţia căsătoriei”, iar ”dincolo de statistici, partide, biserică, asociaţii sau coaliţii, tinerii aleg firescul familiei, aşa cum o ştiu de acasă, cu mamă şi tată”.

”Numărul tinerilor care îşi întemeiază o familie creşte de la an la an. În 2014, au fost oficiate 118.075 căsătorii. Cifra a crescut în fiecare an. Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată că în 2017 s-au înregistrat 142.613 căsătorii, cu 9.430 mai multe decât în 2016. Procentul celor care au spus <<DA>> a fost mai mare în mediul urban, conform aceluiaşi institut. Cele mai multe căsătorii (15,8%) s-au încheiat între bărbaţii şi femeile din grupa de vârstă 25-29 ani”, a scris pe Facebook, sâmbătă, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran.

Ministrul consideră că la referendum tinerii vor vota ”DA”.

Pe acelaşi subiect

”Tinerii cred în instituţia căsătorie şi sunt sigură că referendumul din 6 şi 7 octombrie va confirma acest lucru. Tinerii vor vota <<DA>>! Dincolo de statistici, partide, biserică, asociaţii sau coaliţii, tinerii aleg firescul familiei, aşa cum o ştiu de acasă, cu mamă şi tată. Privesc spre părinţii lor şi vor urma acelaşi curs al vieţii, devenind părinţi la rândul lor”, a mai scris ministrul.

Întrebarea care va fi pusă la referendum pentru familie 2018

Românii vor fi întrebaţi la referendum dacă sunt de acord cu legea adoptată de Parlamentul României şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Dacă sunteți de acord, veți vota cu Da. Dacă nu sunteți de acord și sunteți de altă părere, veți vota cu Nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Referendum pentru familie 2018. Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, este sigură că tinerii vor vota "Da"