Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
Mai sunt doar ceva mai mult de două săptămâni până la Sfintele Sărbători Pascale, iar românii îşi fac deja planuri în legătură cu modul în care se vor bucura de zilele libere avute la dispoziţie şi la ce Târguri de Paşte ar putea participa.

Atât angajaţii, cât şi elevii vor avea zile libere în perioada Paştelui, iar cei mai mulţi dintre români s-au obişnuit, în ultimii ani, să-şi petreacă Paştele în zone specifice cum ar fi Moldova, Bucovina, Maramureş, Oltenia sau Banat.
Alegerea destinaţiei de vacanţă se face şi în funcţie de zonele unde sunt organizate Târguri de Paşte, aceste târguri reprezentând, practic, una dintre principalele atracţii ale primăverii.
Târg de Paşte în Bucureşti
Pentru cei care nu au posibilitatea de a pleca din Bucureşti în perioada Sfintelor Sărbători Pascale, vă spunem că în Capitală ar urma să fie organizat un Târg de Paşte în perioada 12-21 aprilie, în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle.
- Câţi bani alocă românii pentru vacanţa de Paşte în destinaţii extotice. Indonezia sau Singapore, printre cele...
- Muzeul Ouălor Încondeiate inima Bucovinei. Cum arată un ou de peste 100 de lei, pictat manual
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Intrarea va fi liberă, iar târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 21.00. Conform organizatorilor, vor exista peste 70 de căsuţe cu ouă încondeiate, produse tradiţionale, costume tradiţionale şi aşa mai departe.
Târg de Paşte în Maramureş
Unul dintre cele mai atrăgătoare Târguri de Paşte se anunţă a fi cel din satul Breb, judeţul Maramureş. Acesta ar urma să fie deschis în Sâmbăta Mare, pe 19 aprilie.
Conform organizatorilor, într-un cadru rustic, încărcat de istorie și farmec, meșteri și artizani locali își expun cu mândrie creațiile, oferind vizitatorilor o gamă variată de produse manufacturate. De la obiecte vestimentare tradiționale, cusute cu migală, la decorațiuni ce aduc un strop de culoare și căldură în orice cămin, până la ceramică lucrată manual, fiecare exponat poartă amprenta meșteșugului transmis din generație în generație.
Târg de Paşte în Craiova
După ce au luat ochii la rând cu târgul specific de Crăciun, autorităţile din Craiova încearcă, în ultimii ani, să dezvolte şi ideea unui Târg de Paşte mai mult decât deosebit.
În 2025, Târgul de Paşte din Craiova ar urma să ţină nu mai puţin de trei săptămâni, adică să fie deschis în perioada 11 aprilie - 1 mai. Organizatorii anunţă că Târgul de Paşte va ocupa aproape toată suprafaţa Parcului Nicolae Romanescu, unde au fost plantate deja, în mod special, 200.000 de flori pentru a crea un fundal idilic.
Târg de Paşte în Oradea
Târg de Paşte din Oradea ar urma să fie deschis în perioada 12-21 aprilie, în principiu în fiecare zi între orele 12.00 şi 21.00, mai puţin în prima zi, când programul de funcţionare va fi 16.00-21.00.
Autorităţile locale fac propagandă târgului cu idei precum mâncăruri gustoase, ateliere şi distracţie, decoruri colorate, produse locale, spectacole şi magie ori cadouri inspirate.
Târg de Paşte în Bucovina
Autorităţile din Gura Humorului, localitate situată în regiunea istorică Bucovina de Sud, anunţă că, în acest an, Târgul de Paşte se va desfăşura pe parcursul unei singure zile.
Târgul de Paşte va fi deschis în incinta Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina marţi, 8 aprilie 2025, între orele 08.00 şi 16.00.
În schimb, însă, la Suceava, la "doi paşi" de Gura Humorului, Târgul de Paşte va fi deschis în perioada 12-17 aprilie 2025, în Shopping City Suceava. Conform organizatorilor, scopul acestui târg este acela de a promova şi valorifica meșteșugul încondeierii ouălor în Bucovina, precum și a altor meșteșuguri din zonă.
Târg de Paşte în Timişoara
Practic, în Timişoara avem unul dintre cele mai lungi Târguri de Paşte din acest an. Spunem acest lucru pentru că în perioada 23 martie - 23 aprilie 2025 sunt organizate numeroase evenimente tematice.
Totuşi, organizatorii se aşteaptă ca principalele atracţii să rămână festivalul culinar, cu 16 food truckuri și 32 de căsuțe unde vizitatorii vor putea descoperi atât produse alimentare tradiționale, cât și suveniruri artizanale, dar şi caruselele, eurojumperul sau trenuleţul Iepuraşului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰