Antena Meniu Search
x

Regizorul Cristi Puiu, discurs viral despre masca de protecție: „Există un virus, dar tonul autorităţilor statului a fost inacceptabil!

Regizorul Cristi Puiu s-a dezlănțuit vineri seara pe scena de la Festivalul de Film Transilvania chiar înainte de vizionarea filmului său. Într-un discurs improvizat le-a explicat spectatorilor că este nemulţumit nu pentru că trebuie să poarte mască, ci pentru felul în care i s-a impus asta.

de Redactia Observator

la 08.08.2020, 19:58

Vezi și
  • Regizorul nu a negat existența pandemiei, ci modul în care au acționat autoritățile
  • Cristi Puiu le-a spus oamenilor că trebuie să se teamă de lucrui mai grave decât coronavirusul

Tonul a fost inacceptabil! Vă rog să plecaţi dacă nu mai suportați masca!”. Discursul său de aseară a facut astăzi înconjurul României.

Cristi Puiu, regizor: „De mâine am înțeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok! Îmi pare rău pentru dumneavoastră! E un film de 200 de minute, să staţi cu masca pe faţă, să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman! Şi eu vă rog să plecaţi! Atunci când aţi simţit că nu mai suportaţi, să plecaţi! Vă rog foarte mult!”

Regizorul nu a negat existența pandemiei, ci modul în care au acționat autoritățile.

Cristi Puiu, regizor: Şi încă o chestie, pe care am spus-o deja de vreo câteva ori! Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film, azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi, în România, în Decembrie 89, şi care au zis NU dictaturii. Înţelegeţi? 

Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog. Nu să ne trateze ca pe nişte vite! 

Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului a fost inacceptabil! Cred că absolut orice abuz trebuie amendat. Şi dacă nu o faceţi dumneavoastră, prin vot de data asta, nu o face nimeni! Dacă nu o facem noi, nu o face nimeni!

Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis, dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini. Pe Eroilor!

Îmi pare foarte rău şi ştiu că nu toţi sunteţi de acord cu mine şi vă e teamă de pandemie, dar ar fi bine să vă fie teamă de alte lucruri, mult mai grave!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Regizorul Cristi Puiu, discurs viral despre masca de protecție: „Există un virus, dar tonul autorităţilor statului a fost inacceptabil!