Antena Meniu Search
x

Regula celor cinci secunde

Potrivit unei legi a lui Murphy, o felie de pâine cu unt va cădea întotdeauna cu partea unsă în jos!

Vezi și

Confirm, este cât se poate de real. Şi nu doar în cazul unei felii de pâine cu unt. Pâinea poate să fie cu zacuscă sau cu icre. Tot în jos pică şi-ţi lasă ditamai pata pe covor.

Cercetătorii britanici au studiat această problemă şi au ajuns la o concluzie. Nu e nicio problemă să mâncăm ceva ce am scăpat pe jos, cu o condiţie: să recuperăm alimentul în maximum 5 secunde.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au constatat că, în acest interval, nicio bacterie nu poate afecta calitatea mâncării. Acum am şi eu o problemă: cum au reuşit să calculeze viteza bacteriei?

Dacă ar fi să ne amintim din copilărie de un moment în care nu am vrea să fim văzuţi atunci când facem un lucru, ne-ar zbura gândul automat la şcena din filmul BD. Legată de această poveste e şi regula celor cinci secunde.

Odată ce ai scăpat ceva de mâncare pe jos, în acest interval ai voie să mănânci fără ca alimentul să prindă microbi. Bineînţeles, nimeni nu ar vrea să fie văzut făcând asta. Şi bineînţeles, nimeni nu recunoaşte că ar fi făcut vreodată aşa ceva.

Totuşi, în ciuda reacţiilor oamenilor, cercetătorii britanici spun că există alimente care pot rezista şi mai mult de cinci secunde fără să prindă microbi.

Pâinea prăjită ar fi unul dintre ele. Ei spun că prezintă cel mai mic risc de a aduna bacterii pe orice tip de suprafeţe, dar trebuie să fie uscată. Totuşi, chiar dacă regula celor cinci secunde există cu adevărat şi poate fi aplicată, este mai bine să renunţăm, decât să riscăm să ne îmbolnăvim. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Regula celor cinci secunde