Antena Meniu Search
x

Reguli mai clare pentru utilizatorii de trotinete electrice

Trotinetele electrice au împânzit marile oraşe din ţară şi par a fi soluţia pentru a ne strecura mult mai uşor prin traficul sufocant. Deşi sunt o alternativă menită să ne ajute, fără nişte reguli clare, ele pot mai mult să încurce.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 17.10.2020, 10:42

Vezi și
  • Regulamentul a fost supus deja dezbaterii publice.
  • Va intra în vigoare după următoarea şedinţă de Consiliu Local. 

Sute de trotinete electrice au apărut pe străzile Clujului în ultimele săptămâni. Şi nu de puţine ori, în loc să îi ajute pe oameni să se descurce mai uşor prin aglomeraţia oraşului, mai mult au încurcat. Din acest motiv, autorităţile au luat decizia să facă un regulament clar care să fie respectat atât de cei care deţin personal o trotinetă dar mai ales de cei care le închiriază. 

Noul regulament interzice mersul cu trotineta electrica pe drumurile pe care limita de viteza este mai mare de 50 km/h, ceea ce inseamna ca la Cluj de exemplu nu pot ajunge la aeroport. Este interzis sa ma aflu si in acest loc, pe aleile parcului daca acestea nu sunt special amenajate pentru trotinete sau biciclete.

În curând şi parcarea trotinetelor ar putea deveni o adevarată provocare, pentru că interdicţiile nu sunt puţine. 

Emil Boc - primar Cluj: Reglementam foarte clar unde pot fi lasate trotinetele, nu pot fi lasate pe un trotuar care nu are minim 2 metri, nu pot fi lasate in statiile de autobuz, pe treceri de pietoni, la intersectii, in fata unor obiective de interes public.

Măsuri sunt luate şi în cazul în care trotinetele sunt aruncate la voia întâmplării pe spaţiile verzi. 

În astfel de situatii cei care detin flota de trotinete electrice au la dispozitie 90 de minute pentru a o ridica si a o duce intr-un loc special amenajat. In caz contrar, cei de la primarie o vor lua de aici si va mai putea fi recuperata doar dupa plata unei taxe.

Emil Boc - primar Cluj: Prin asta punem ordine si toata lumea va putea sa foloseasca si trotineta dar sa stie si ca cetateanul obisnuit, pietonul, este in siguranta cand merge pe strada si nu se impiedica de trotinete 

Regulamentul a fost supus deja dezbaterii publice şi va intra în vigoare după următoarea şedinţă de Consiliu Local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reguli mai clare pentru utilizatorii de trotinete electrice