Antena Meniu Search
x

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Cipru. Testul pentru COVID-19, obligatoriu

Românii care vor să meargă în vacanță în Cipru vor fi nevoiți să își facă testul pentru noul coronavirus, după ce țara noastră a fost poziționată în categoria B de guvernul cipriot, în ceea ce privește riscul îmbolnăvirii cu COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.06.2020, 08:02

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Cipru. Testul pentru COVID-19, obligatoriu
Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Cipru. Testul pentru COVID-19, obligatoriu - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Testarea Real Time PCR pentru coronavirus se face fie în ţara de origine, cu 72 de ore înainte, fie la sosire în Cipru.
  • România se află în a doua categorie, alături de Cehia, Croaţia, Elveţia, Estonia şi Polonia.

Conform statisticilor epidemiologice, ţările europene au fost împărţite de autorităţile cipriote în două categorii: A - pentru care intrarea în Cipru se va face fără restricţii, şi B - ai căror cetăţeni au nevoie de testarea Real Time PCR pentru coronavirus, fie în ţara de origine, cu 72 de ore înainte, fie la sosire, dacă testarea nu este larg disponibilă pentru public în statul respectiv, scrie Agerpres.

Din prima categorie fac parte Austria, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Ungaria, cărora li se adaugă Israelul.

România se află în a doua categorie, alături de Cehia, Croaţia, Elveţia, Estonia şi Polonia. Ambasadorii statelor care nu fac parte din niciuna dintre cele două categorii şi-au exprimat interesul pentru condiţiile care trebuie îndeplinite pentru includerea pe listă.

Zborurile internaţionale către Cipru se reiau din 9 iunie. Nicosia a comunicat la sfârşitul lui mai partenerilor din domeniul turismului protocoalele de urmat pentru evitarea necesităţii carantinei, printr-o scrisoare semnată de Christodoulides Perdios şi de ministrul transporturilor, Yannis Karousos.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Cipru. Testul pentru COVID-19, obligatoriu