Antena Meniu Search
x

Reguli stricte sau amânări pentru noul an școlar, în întreaga lume

Din Europa până în China şi America Latină, un nou an şcolar a început pentru zeci de milioane de copii. Aceştia trebuie, însă, să se adapteze la "noua normalitate", impusă de lupta cu pandemia.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 11:17

Vezi și
  • Mulţi profesori continuă să se teamă că testările nu vor fi suficiente.
  • Elevii au revenit la ore în mai multe ţări europene, sub privirile îngrijorate ale părinţilor.

Cea mai mare reţea de şcoli publice din Statele Unite, cea din statul New York, îşi va relua activitatea cu 11 zile mai târziu decât era programat. Amânarea permite testarea elevilor şi a profesorilor, pentru noul coronavirus.

Bill de Blasio: Vom face posibilă testarea în fiecare lună, în fiecare şcoală.

Mulţi profesori continuă, totuşi, să se teamă că testările nu vor fi suficiente pentru a preveni apariţia unor focare de Covid-19.

Ava Cotlowitz: Ei tot nu ne-au explicat, precis, cum vom redeschide şcolile în siguranţă. Şi sunt multe cereri ale sindicatului care au rămas, încă, în aer.

Elevii au revenit la ore şi în mai multe ţări europene, sub privirile îngrijorate ale părinţilor care înţeleg, totuşi, că nu-i mai puteau ţine mult timp pe copii acasă.

Tată: Copiii începuseră să fie într-adevăr plictisiţi şi să facă năzdrăvănii din acest motiv.

O excepţie este Grecia, care a amânat redeschiderea şcolilor până la 14 septembrie. Motivul este unul neaşteptat: din cauza pandemiei, multe familii şi-au întârziat vacanţa şi nu şi-ar fi putut trimite, la timp, copiii la cursuri.

Măştile, furnizate gratuit de guvern, vor fi obligatorii în clădiri, în autobuzele şcolare şi chiar în spaţiile deschise unde nu se poate păstra.

Rusia are cu totul altă abordare: deşi a trecut pragul de un milion de contaminări, anul şcolar s-a deschis ca de obicei, cu tradiţionalele festivităţi. Masca este obligatorie pentru profesori. 

Ekaterina Şibanova: Important este să trăieşti cu o atitudine pozitivă, cu iubire şi bunătate, să nu te temi de nimic. Iar locul copiilor este la şcoală.

Pentru cei îngrijoraţi că deschiderea şcolilor va relansa pandemia, specialiştii relevă că, în Germania, cursurile s-au reluat încă de luna trecută, iar în Suedia anul şcolar a decurs normal. Iar în ambele cazuri rata infectării în rândul copiilor a rămas stabilă, la nivelul celei din ţările vecine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reguli stricte sau amânări pentru noul an școlar, în întreaga lume