Antena Meniu Search
x

Remus Cernea vrea să transforme delfinii în persoane

Persoanele delfin. E noua iniţiativă luată de deputatul independent Remus Cernea. E drept, nu vorbim de persoane umane, pentru că nu au drept de vot ci de non-umane care au dreptul la libertate.

Vezi și

Deputatul independent Remus Cernea a luat iniţiativa. Le-a aruncat colacul de salvare delfinilor - trebuie transformaţi în persoane.

Nu umane ci non-umane, adică fără drept de vot. Mai exact, propunerea este ca delfinii care fac acrobaţii în bazine să fie liber-profesionişti.

Atunci cand ii folosim pentru sa topaie sa faca tumbe prin apa, in modul acesta noi ne comportam cu ei intr-un mod care denota cruzime, spune Remus Cernea.

Deputatul este hotărât ca asemenea reprezentaţii să devină istorie.

Atunci cand un delfin ar fi omorat sau drepturile lui ar fi lezate, pedepsele prevazute de lege ar fi cele prevazute ca in cazul oamenilor, e de părere deputatul independent.

Reprezentantii complexului muzeal de stiinte ale naturii din Constanta cred ca proiectul nu ii va ajuta in nici un fel pe delfini. Ba dimpotrivă.

Înmulţiţi numărul de delfini din Marea Neagră undeva la câteva sute sau mii, 7, 800 spre o mie, două şi înmulţiţi cu cantitatea de peşte necesară şi o să vedeţi că nu există atâta peşte. Şi suferă, explică directorul CMSN Constanţa

Hrana ar fi doar unul din motivele pentru care delfinii, mai ales cei născuţi şi crescuţi în captivitate nu s-ar descurca fără. locul de muncă actual.

Potrivit proiectului pe care Remus Cernea vrea să-l depună în curând, ţinerea în captivitate a delfinilor va fi interzisă, iar cei deja ţinuţi trebuie eliberaţi în cel mult 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Remus Cernea vrea să transforme delfinii în persoane