Antena Meniu Search
x

Repetiţie generală pentru cea mai mare paradă militară de Ziua Naţională a României

Aproximativ 3.500 de militari, pompieri şi poliţişti au defilat în această dimineaţă în Piaţa Arcului de Triumf.

Vezi și

Aproximativ 3.500 de militari, pompieri şi poliţişti au defilat în această dimineaţă în Piaţa Arcului de Triumf. La parada de 1 Decembrie vor defila alături de soldaţii români, militari din Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa şi alte 11 ţări aliate.

Va fi una dintre cele mai spectaculoase parade de 1 decembrie, cu o desfăşurare impresionantă de forţe. 3.500 de militari, pompieri şi poliţişti au repetat până la perfecţiune pasul de defilare.

Catalina Ţurcan, reprezentant MApN: "Avem 350 de mijloace, 50 de aeronave, 18 calare, suntem gata cu tehnica straina, 2 f 18 si 5 canadiene si 5 patria poloneze."

Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării: "Defileaza pt prima data un detaşament in tinuta specifica perioadei primului razboi mondial si cu armament mosina model 1897."

Peste 300 de soldaţi din ţări aliate şi partenere vor fi alături de forţele române.

Cele mai mari emoţii le au studenţii Academiei de Poliţie, care vor defila pentru prima dată de Ziua naţională, pe sub Arcul de Triumf. 

Singura necunoscută este în acest moment vremea, care le-ar putea strica planurile organizatorilor. Dacă se anunţă ceaţă, aşa cum a fost în această dimineaţă, elicopterele, dar şi flota nouă de avioane F 16, vor fi ţinute la sol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Repetiţie generală pentru cea mai mare paradă militară de Ziua Naţională a României