Antena Meniu Search
x

Reprezentanții teatrelor, împotriva gratuității pentru elevi

Reprezantanţii instituţiilor de cultură sunt nemulţumiţi de noua lege a educaţiei. Această normă prevede ca elevii să beneficieze de intrare gratuită la astfel de instituţii. Iar aceştia cred că odată cu adoptarea legii se vor crea mari dezechilibre financiare.

de Redactia Observator

la 13.02.2020, 11:20

Vezi și

Reprezantanţii instituţiilor de cultură sunt nemulţumiţi de noua lege a educaţiei. Această normă prevede ca elevii să beneficieze de intrare gratuită la astfel de instituţii. Iar aceştia cred că odată cu adoptarea legii se vor crea mari dezechilibre financiare. Iar cele mai dezavantajate vor fi teatrele de copii care îşi asigură bugetul din biletele pentru spectacole, vândute elevilor.

Măsura a fost adoptată pentru a aduce cât mai mulţi elevi atât la spectacole şi teatre, dar managerii instituţiilor de cultură spun că nu este tocmai una corectă. Tetrul Gong din Sibiu, spre exemplu, are prevăzut în bugetul pe anul în curs obţinerea sumei de 400 de mii de lei din venituri proprii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii instituţiilor de cultură spun că această gratuitate pentru elevi este o măsură nesustenabilă, deoarece oricum aceştia beneficiază de reducere la bilet de 75 la sută.

Cu toate aceste argumente, oamenii de rând sunt mulţumiţi de măsura adoptată în noua lege a educaţiei.

Actorii şi muzeografii vor protesta faţă de noua lege a educaţiei prin semnarea unor scrisori deschise pe care le vor trimite Preşedintelui Klaus Iohannis cu scopul de a întoarce actul normativ în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Reprezentanții teatrelor, împotriva gratuității pentru elevi