Antena Meniu Search
x

Negocieri la Guvern! Reprezentanții protestarilor au fost nemulțumiți de discuția cu premierul

Demiterea imediată a ministrului Justiţiei şi amânarea intrării în vigoare a LegSunt solicitările protestatarilor care s-au întâlnit astăzi cu Mihai Tudose

Vezi și

Demiterea imediată a ministrului Justiţiei şi amânarea intrării în vigoare a Legilor Justiţiei până când Comisia de la Veneţia îşi spune clar punctul de vedere despre ele. Sunt solicitările protestatarilor care s-au întâlnit astăzi cu premierul Mihai Tudose.

Reprezentanţii celor şapte organizaţii civice s-au dus la întâlnire să ceară, nu să negocieze.

Mihai Poliţianu, mişcarea civică Iniţiativa România: "Amânarea aplicării legilor justiției prin OUG, până în momentul în care Comisia de la Veneţia îşi spune opinia. Demiterea imediata a ministrului Justiţiei, Tudorel, care nu mai e un partener credibil."

Răspunsul premierului Mihai Tudose i-a dezamădit pe reprezentanţii protestatarilor. 

Alexandru Socol - membru Corupția Ucide: "Protestele vor ramane in continuare active si vom iesi in strada de cate ori va fi necesar."

Marius Deaconu - Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România: "Nu este o placere nici pentru mine nici pentru colegii mei sa stam in frig in strada, sa avem agenda ocupata de pseudolucruri."

Românilor din străinătate, Mihai Tudose le-a promis o discuţie separată, potrivit reprezentantului Diasporei. 

Întâlnirea a avut loc după ce 43 de organizaţii civice i-au cerut premierului o discuţie, până la finalul anului.

În ciuda protestelor vehemente, pachetul celor trei legi ale Justiţiei a trecut de Parlament săptămâna trecută. Acum, comisia specială lucrează şi la punerea în acord a legislaţiei româneşti cu Directiva Europeană privind prezumţia de nevinovăţie, prin modificarea Codurilor Penale.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Negocieri la Guvern! Reprezentanții protestarilor au fost nemulțumiți de discuția cu premierul