Antena Meniu Search
x

Şosete de lână, cadou de sărbători de la Ministrul Daea

Ministrul Daea nu a ales oaia doar pentru meniul de sărbători. Le-a făcut cadou de Crăciun unor bătrâni din Slobozia vreo 700 de perechi de şosete de lână.

Vezi și

Ministrul Daea nu a ales oaia doar pentru meniul de sărbători. Le-a făcut cadou de Crăciun unor bătrâni de la un cămin din Slobozia vreo 700 de perechi de şosete din lână de oaie, împletite manual de femeile din satul Tilişca. Pe cea mai vârstnică, pe tanti Chiva, am găsit-o şi noi. Împletind la ace, la 88 de ani, fără ochelari.

Un ochi pe faţă, unul pe dos. Şi, în patru ore, e gata şoseta. Desigur, că e nevoie de multă pricepere. Şi mult excerciţiu. Pentru că tanti Chiva împleteşte firul de lână de oaie de când era doar o fetiţă.

Ca ea sunt aproape toate femeile în vârstă din Tilişca. Muncesc zile întregi, uneori, zic ele, ca să alunge singurătatea şi să mai strângă un bănuţ. Pare o nimica toată să dea perechea pentru 4 lei, dar nu se plâng. S-au bucurat în schimb de comanda serioasă a ministrului Petre Daea. 30 de femei din sat au reuşit să finalizeze 680 de perechi de şosete din lână de oaie, care au ajuns, cadou de sărbători, la un cămin de bătrâni din Slobozia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Şosete de lână, cadou de sărbători de la Ministrul Daea