Antena Meniu Search
x

Video Risc ridicat de avalanşe la munte: Salvamontiştii, avertisment pentru turiştii care vor să petreacă minivacanţa de Mica Unire pe pârtie

Avertisment pentru turiştii care petrec minivacanţa de Mica Unire la munte. Salvamontiştii anunţă că este risc mare de avalanşe în mai multe masive. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 23.01.2023, 08:07

Vezi și

Meteorologii au emis o avertizare de risc mare de avalanșe (grad 4) în Munții Parâng și Șureanu și de risc însemnat în Munții Făgăraș, Bucegi, Țarcu-Godeanu și Rodnei.

Avertizarea meteorologică este valabilă până în această seară

La peste 1.800 de metri a nins abundent în ultimele zile, stratul de zapadă nou depus depăşeste o jumătate de metru, bate și vântul, iar în văi și pe pante s-au creat plăci de zăpadă care se pot desprinde în orice moment.

Este minivacanță, a nins foarte mult, iar sezonul de schi a început mai târziu așa că toate stațiunile de la munte sunt pline în aceste zile libere. Salvamontiștii sfătuiesc turiștii să fie prudenți, să nu se aventureze în zonele montane înalte, să nu schieze în afară pârtiilor amenajate și să meargă doar pe traseele turistice aflate la baza muntelui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Risc ridicat de avalanşe la munte: Salvamontiştii, avertisment pentru turiştii care vor să petreacă minivacanţa de Mica Unire pe pârtie