Antena Meniu Search
x

Risca sa moara pentru ca parintii refuza sa-i faca transfuzii de sange

Se zbate intre viata si moarte, dar parintii nu-i dau dreptul sa traiasca. Un tanar din Baia-Mare, ranit grav intr-un accident de circulatie, este la un pas de moarte. Iar familia lui nu este de acord ca medicii sa-i faca transfuziile de sange, care l-ar putea salva

Vezi și

Tanarul are 26 de ani si a ajuns la terapie intensiva dupa ce a facut o depasire riscanta, in urma cu doua zile la intrarea in localitatea Recea. Masina lui a ajuns intr-un sant.

Salvatorii l-au scos din ghearele mortii, iar viata lui atarna acum de o semnatura. Cea a parintilor. Tanarul este in stare grava la terapie intensiva si are nevoie ca de aer de transfuzii de sange. Dar credinta parintilor sai este mai puternica decat viata propriului copil. Familia face parte din cultul Martorii lui Iehova care refuza transfuziile de sange.

Parintii sunt fermi. Nu vor ca baiatul lor sa primeasca niciun strop de sange strain. “Am intrebat-o clar. Daca il punem intr-o rezerva si ii dam ceea ce-i trebuie, deci transfuzie de masa trombocitara, daca ma da in judecata si a zis ca da”, a explicat Cristina Truica, sefa sectiei de Hematologie a Spitalului Judetean Baia Mare.

In urma cu doi ani, o alta tanara, tot membra a organizatiei Martorii lui Iehova din Baia Mare, a murit pentru ca parintii ei au refuzat sa-i faca transfuzii de sange. Tanara fusese accidentata pe o trecere de pietoni. Iar pentru ca fata nu s-a stins in urma accidentului, ci a refuzului de a primi sange de la un donator, soferul a scapat basma curata. Reprezentantii cultului religios nu au dorit sa comenteze situatia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Risca sa moara pentru ca parintii refuza sa-i faca transfuzii de sange