Antena Meniu Search
x

Risipa alimentară, o problemă gravă de care se vorbește prea puțin

Risipa alimentară, un subiect prea puțin discutat în ciuda importanței sale, reprezintă una dintre marile provocări ale lumii de astăzi.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 11:37

Risipa alimentară, o problemă gravă de care se vorbește prea puțin
Risipa alimentară, o problemă gravă de care se vorbește prea puțin

Potrivit datelor disponibile, doar în Uniunea Europeană, fiecare locuitor risipește, în medie, aproape 180 de kilograme de hrană anual, iar la nivelul planetei vorbim de miliarde de tone de hrană irosită și, implicit, o cantitate uriașă de deșeuri.

Pentru a trage un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o conferință pe tema risipei alimentare, pentru a identifica, alături de specialiști în industrie și cercetare alimentară, mediu și schimbări climatice,  soluții inteligente de prevenție a risipei alimentare și reducere a deșeurilor organice. De peste 30 de ani, FDVDR investește și susține programe de educație și antrenare a inteligenței copiilor și tinerilor.

Conferința va avea loc pe 15 octombrie 2021, începând cu ora 14:00, în format hibrid, respectiv: fizic, la Opera Comică pentru Copii, Sala Mozart, și online, pe canalul de YouTube al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea  României. Înscrierea se realizează prin completarea unui formular disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Risipa alimentară, o problemă gravă de care se vorbește prea puțin