Antena Meniu Search
x

ROMÂN ARESTAT pentru TERORISM în Germania! Detalii incredibile despre tânărul jihadist

Ofiţerii Biroului Poliției Judiciare Federale din Baden-Württemberg au arestat un tânăr de 21 de ani român, pe aeroportul din Frankfurt, ieri dimineață. Românul de 21 de ani este suspectat că ar fi plănuit un atac terorist.

Ofiţerii Biroului Poliției Judiciare Federale din Baden-Württemberg au arestat un tânăr de 21 de ani român, pe aeroportul din Frankfurt, ieri dimineață. Românul de 21 de ani este suspectat că ar fi plănuit un atac terorist, a anunţat Parchetul din Karlsruhe şi poliţia regională.

UPDATE 16:20 - Potrivit unor surse judiciare, românul arestat in Frankfurt (nume de cod Binladenescu) trăia de mulţi ani în Germania, venea ocazional în ţară şi se autoradicalizase. A devenit singur fan Isis, urmărind pe internet diverse site-uri jihadiste. Şi-ar fi procurat singur toate materialele pentru bombe sau dispozitive explozive, pentru a da un atac terorist într-o capitală europeană.

UPDATE 16:10 - SRI CONFIMRĂ! "In legatura cu informatiile aparute in presa referitoare la cetateanul roman, retinut pe aeroportul international din Frankfurt, suspectat ca pregatea un atac terorist, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari: "Inca dintr-o faza incipienta a investigatiilor informative desfasurate de partenerul nostru german, SRI a contribuit cu informatii relevante care au condus la masura arestarii cetateanului roman. SRI, in calitate de autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, are ca prioritate majora prevenirea oricaror riscuri si amenintari de natura terorista, cooperand in acest sens cu celelalte institutii din cadrul SNPCT, precum si cu partenerii externi".

UPDATE: - Potrivit unor surse, tânărul era monitorizat de mai multe servicii de informaţii,

iar autorităţile române erau în legătură cu cele germane.

Procuratura din Karlsruhe a aplicat mandatul de arestare în această dimineață, iar tânărul român a fost mutat la centrul de detenție din Karlsruhe.

Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul roman în vârstă de 21 de ani, care locuia în Germania, a planificat atacul pe Internet. Cu toate acestea, nu există indicaţii în privinţa unei ţinte specifice, spune şi procurorul, însă atacul ar fi avut în spate motivări islamiste, potrivit presei germane. Oficial, nu se menţionează vreo afiliere la vreo grupare jihadistă.

Potrivit procurorului, arestarea a avut loc atunci când românul a vrut să ia avionul înapoi în România pentru a pregăti detalii suplimentare în privinţa atacului terorist. Din apartamentul său din Germania, districtul Rin-Neckar, anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri şi înregistrări. În plus ei speră să obţină şi mai multe detalii în legătură cu acţiunea teroristă pregătită de român.

Ştire în curs de actualizare...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ROMÂN ARESTAT pentru TERORISM în Germania! Detalii incredibile despre tânărul jihadist