Antena Meniu Search
x

Româncă depistată cu malarie, în Bihor. Pacienta a fost transportată la Bucureşti

O tânără de 22 de ani, fostă studentă la Facultatea de Medicină din Oradea, a fost depistată cu malarie şi transportată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

O tânără de 22 de ani, fostă studentă la Facultatea de Medicină din Oradea, a fost depistată cu malarie şi transportată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Spitalul Municipal 'Gavril Curteanu' a solicitat vineri, 10 februarie, un echipaj complet, cu medic, Ambulanţei Oradea, pentru a transporta o tânără din Gabon, depistată cu simptome de malarie.

'Noi am solicitat ajutorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti să vină în întâmpinarea noastră, deoarece era distanţa foarte mare şi era o urgenţă. Astfel noi am transportat-o până la Sibiu, de unde a venit o ambulanţă echipată cu medic şi au preluat-o de la ieşirea din Sibiu pentru a o transporta la Bucureşti. Acum este la Spitalul Victor Babeş', a declarat Gheorghe Pintea, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Decanul Facultăţii de Medicină, Adrian Maghiar, a declarat că nu a avut cunoştinţă de caz, fiind vorba despre o fostă studentă - informaţie primită de la Direcţia de Sănătate Publică, iar cazul nu prezintă pericol endemic deoarece este sezonul rece, iar agentul de transport sunt ţânţarii.

'Eu nu am fost înştiinţat că avem vreo studentă cu malarie. Nici studenţii care sunt bolnavi, dacă nu mă anunţă, nu am cum să ştiu. Ei nu sunt obligaţi să-mi declare dacă sunt răciţi sau dacă au alte boli. Ei vin cu adeverinţă. Din ziar am aflat, m-am alarmat pentru că nu ştiam mai multe. Specialiştii de la Direcţia de Sănătate mi-au spus că este o fostă studentă, dar că pericolul este în sezonul cald, când sunt ţânţari, pentru că ei poartă boala asta. S-a efectuat ancheta epidemiologică, cei de la Infecţioase de la Sanepid, deci nu-i cu potenţial contagios mare', a declarat decanul Maghiar.

Pacienta, cu dublă cetăţenie (mamă româncă şi tatăl din Gabon - fost diplomat), prezenta simptome de natură infecţioasă şi a fost internată la secţia de infecţioase a Spitalului Judeţean la revenirea în Oradea după ce în urmă cu o săptămână fusese în Gabon.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Româncă depistată cu malarie, în Bihor. Pacienta a fost transportată la Bucureşti