Antena Meniu Search
x

Româncă reținută pentru imigraţie ilegală în Japonia cu cei doi copii

O româncă arestată pentru imigraţie ilegală în Japonia cere ajutor după ce i-au fost luaţi cei doi copii minori. Femeia şi-a pierdut dreptul de a sta legal în Ţara Soarelui Răsare

Vezi și

O româncă arestată pentru imigraţie ilegală în Japonia cere ajutor după ce i-au fost luaţi cei doi copii minori. Femeia şi-a pierdut dreptul de a sta legal în Ţara Soarelui Răsare

Coşmarul Danielei acum trei luni. Stă în Japonia de 12 ani. Acolo s-a căsătorit, a făcut un copil, apoi a rămas văduvă. Acum, femeia a fost arestată pentru şedere ilegală. Iar fiul şi fiica au fost internaţi într-un centru de plasament.

Fetiţa în vârstă de opt ani s-a născut la scurt timp după ce românca divorţase de soţul ei japonez. Bărbatul a recunoscut însă copilul. Şi l-a acceptat şi pe fiul cel mare al Danielei. Japonezul a murit într-un accident de muncă.

Moştenitorii japonezului ar putea primi 750.000 de euro. Cum singura moştenitoare legală era fiica pe jumătate româncă, fraţii bărbatului au cerut stabilirea paternităţii. Mama ar fi refuzat însă testul ADN, spun autorităţile. Femeia susţine că nu a înţeles de fapt ce i s-a cerut.

Daniela a aflat că fiul ei a fost dat de autorităţi în grijă fostului ei patron japonez. Ca să-şi recupereze copiii, femeia a cerut ajutor reprezentanţilor statului român.

Odată cu ea a fost arestată şi bunica copiilor. Venise din România să-şi crească nepoţii. Ministerul Afacerilor Externe precizeză că săptămâna viitoare instanţele japoneze dau decizia finală în acest caz. Autorităţile române încearcă să-i aducă acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Româncă reținută pentru imigraţie ilegală în Japonia cu cei doi copii