Antena Meniu Search
x

În a treia zi de Crăciun, românii au luat cu asalt cherhanalele

Sătui de tobă, sarmale şi cozonaci, mulţi români au dat astăzi o fugă la cherhana pentru o masă uşoară de peşte. Saramura şi ciorba au fost cele mai cerute preparate din meniu, dar nu au lipist de pe mese nici midiile, icrele sau zacusca de peşte.

de Redactia Observator

la 27.12.2019, 21:55

Vezi și

Sătui de tobă, sarmale şi cozonaci, mulţi români au dat astăzi o fugă la cherhana pentru o masă uşoară de peşte. Saramura şi ciorba au fost cele mai cerute preparate din meniu, dar nu au lipist de pe mese nici midiile, icrele sau zacusca de peşte. Şi pentru că Revelionul este aproape, câţiva au găsit aici inspiraţie şi pentru masa de Anul Nou. Mai ales că superstiţia spune că cei care mănâncă peşte de revelion vor avea un an uşor.  

Este forfotă mare în bucătăria acestei cherhanale. Nu este o zi obişnuită. După atâtea zile cu mâncare grea, parcă toată lumea s-a gândit astăzi să mănânce peşte. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa că aglomeraţia din bucătărie este dublată doar de cea din restaurant. Aici, fiecare a venit cu gândul să mănânce preparatul preferat. 

Şi nu puţini au găsit la masă inspiraţie şi pentru meniul de Revelion. 

Nu doar cei care locuiesc la malul mării au venit astăzi la cherhanale. Au fost şi turişti care au venit pentru o ciorbă sau o saramură de la sute de kilometri distanţă. 

Cât despre meniul de Anul Nou, majoritatea spun că de pe masă nu vor lipsi pasta de peşte şi icrele. Iar cei mai harnici bucătari plănuiesc să servească alături de porc şi o saramură de peşte.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » În a treia zi de Crăciun, românii au luat cu asalt cherhanalele