Antena Meniu Search
x

Români cu copii, sclavi în Italia

Zeci de români folosiţi ca sclavi într-o fabrică din sudul Italiei au fost eliberaţi de carabinieri. Murdari, nemâncaţi şi puşi să muncească 12 ore pe zi, românii, alături de câţiva bulgari, erau aduşi la fabrică zilnic cu un camion pentru transport de animale

Vezi și

 Printre muncitorii salvaţi, erau şi românce cu sugari în braţe. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere sunt şocante. Bărbaţi care fug cu câte doi saci grei în spate şi femei cu copii în braţe care curăţă anghinare!

Totul în această fabrică de prelucrae a legumelor din sudul Italiei se desfăşura contra cronometru. Şi niciun angajat nu îşi ridica privirea din pământ. Sunt imaginile cutremurătoare, date publicităţii de carabinerii care i-au găsit aici pe cei 54 de români şi bulgari, trataţi ca nişte sclavi.

Oamenii erau practic obligaţi să muncească în condiţii inumane. Lucrau în barăci, fără apă sau curent. Şi doar muncitorii care reuşeau să prelucreze o mie de bucăţi de anghinare pe zi primeau câte 15 euro.

Pentru fiecare persoană era însemnat numărul de bulbi de anghinare prelucraţi. Iar datele din acest caiet dovedesc că întreaga operaţiune a început pe 19 ianuarie.

Românii şi bulgarii erau aduşi în fiecare dimineaţă cu un camion care, în mod normal, transportă animale. Acceptau pentru că nu avea forme legale şi aveau nevoie disperată de bani. Unii îşi aduceau cu ei şi copiii.

La descinderea de ieri, în incinta fabricii au fost găsiţi zece copii, niciunul mai mare de trei ani. Fabrica a fost acum închisă iar cinci indivizi, italieni şi bulgari, au fost arestaţi.

Ei sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat pentru exploatarea muncitorilor. Doi români, acuzaţi de aceleaşi lucruri, sunt cercetaţi în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Români cu copii, sclavi în Italia