Antena Meniu Search
x

Românii pot ieși din case fără declarații pe proprie răspundere, din 15 mai

România iese pe 15 mai din starea de urgenţă, dar intră în stare de alertă. După două luni de izolare, vom simţi primele libertăţi: vom putea ieşi din case fără declaraţie şi vom putea merge din nou la frizerii, la saloane de cosmetică şi la cabinete dentare.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 20:07

Vezi și
  • Din 15 mai apar primele relaxării ale restricțiilor impuse din cauza coronavirusului.
  • Din 15 mai se deschid frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele.

Relaxarea vine însă în etape. Iar pentru o perioadă, plimbarea va fi singura distracţie. Pentru că, restaurantele şi terasele rămân închise. Iar de vacanţe nu poate fi vorba încă. 

Vineri, 15 mai, este noua zi a libertăţilor pentru români. Prima dintre ele: putem să ieşim din casă fără bilet de voie.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar: nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare.

Deplasările permise şi aşteptate de mulţi vor fi la frizerie sau la salonanele de înfrumuseţare. Primele programrăi s-au făcut deja.

Claudia Georgiana Orășeanu, manager de salon: Noi ne pregătim și dezinfectăm tot salonul. Am luat dezinfectanți, mănuși, măști, tot ce este necesar.

Nicoleta Gogan, stilist protezist unghii: Între programări sterilizez ustensile, masa, lămpi, suprafețe, camera. Tot ce se poate steriliza să nu ne infectăm cu acest COVID-19.

Şi cabinetele dentare primesc din nou clienţi.

Veşti bune pentru cei care au probleme dentare. Începând cu 15 mai, cabinetele stomatologice se vor deschide.

Totul o să fie însă foarte diferit pentru că va trebui să respectăm noi reguli destul de stricte.

Tot din 15 mai vom putea merge şi la muzee. Şi cel mai probabil şi în parcuri, însă aici decizia ţine de autorităţile locale.

Nu sunt numai veşti bune. Vacanţa visată de cei mai mulţi români, se mai amână.

Hoteluri, restaurante, cafenele și baruri. Toate sunt închise și probabil că așa vor rămâne și după 15 mai. Și asta pentru că președintele României nu a făcut niciun anunț cu privire la astfel de afaceri. Șeful statului a anunțat în schimb că măsurile se vor relaxa din două în două săptămâni.

După anunţul preşedintelui, turiştii au început să îşi anuleze rezervările la mare şi la munte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gabriel Roșca, manager hotel Poiana Brașov: Din punctul meu de vedere am putea aștepta să deschidem turismul în 15 iunie, să deschidem un turism mai sigur, un turism în care clientul poate să stea la un restaurant.

După 15 mai, vor exista în continuare restricţii pentru ieşirea din localitate. Klaus Iohannia a anunţat că putem pleca în interes de serviciu, pentru probleme medicale sau ca să ne plimbăm cu bicicleta!

Klaus Iohannis, preşedintele României: Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele.

După 15 mai vor fi interzise în continuare întâlnirile într-un grup mai mare de trei persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii pot ieși din case fără declarații pe proprie răspundere, din 15 mai