Antena Meniu Search
x

Românii s-au înghesuit în ultima zi pentru a plăti cu reducere impozitele pe case sau terenuri

Astăzi a fost ultima zi când impozitele pe case sau terenuri se mai pot plăti cu reducere de 10%. Deşi termenul stabilit de lege a fost 31 martie, mai multe primării l-au prelungit până astăzi. Aşa s-a întâmplat şi la Cluj-Napoca, acolo unde a fost aglomeraţie mare chiar de la deschiderea ghişeelor.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 18:22

Vezi și

Astăzi a fost ultima zi când impozitele pe case sau terenuri se mai pot plăti cu reducere de 10%. Deşi termenul stabilit de lege a fost 31 martie, mai multe primării din ţară l-au prelungit până astăzi. Aşa s-a întâmplat şi la Cluj-Napoca, acolo unde a fost aglomeraţie mare chiar de la deschiderea ghişeelor.

La Cluj-Napoca a fost ultima zi în care oamenii au putut beneficia de reducerea de 10% la impozite de anul acesta. Aşa că cei care au vrut să plătească dările integral s-au grăbit la ghişee.

Oamenii sunt mulţumiţi de idee concluzionând că "orice reducere este benefică, nu?".

Au existat însă şi cazuri de persoane care au încercat să plătească on-line dar, pentru că nu au plătit, întreaga sumă, au fost obligaţi să meargă şi la ghişeu, pentru a plăti diferenţa. Altfel, riscau să nu mai obţină reducerea de 10%.

65% dintre clujeni şi-au achitat deja impozitele integral

În mod normal, reducerea era valabilă până la 31 martie, dar cum 31 martie a picat duminică, cei din Cluj-Napoca au făcut o excepţie anul acesta, prelungind termenul cu o zi.

Până acum, 65% dintre persoanele fizice din Cluj-Napoca şi-au achitat integral impozitele.

De mâine, nu doar că nu mai e valabilă nicio reducere, dar oamenii care nu au achitată prima tranşă a impozitelor pe acest an vor fi sancţionaţi.

Majorarea este de 1% din suma datorată pentru fiecare lună de întârziere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii s-au înghesuit în ultima zi pentru a plăti cu reducere impozitele pe case sau terenuri