Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cei mai mulţi români preferă maşina ca mijloc de transport

În concediu sau doar pentru a ajunge la serviciu, maşina rămâne mijlocul de transport preferat de români. Nici restul europenilor nu se dau înapoi de la volan. Astfel, ultimul studiu făcut de Eurostat arată că peste 80 la sută dintre călătoriile de pe continent s-au făcut în 2017 cu autoturismul.

de Redactia Observator

la 16.09.2019 , 20:54

În concediu sau doar pentru a ajunge la serviciu, maşina rămâne mijlocul de transport preferat de români. Nici restul europenilor nu se dau înapoi de la volan. Astfel, ultimul studiu făcut de Eurostat arată că peste 80 la sută dintre călătoriile de pe continent s-au făcut în 2017 cu autoturismul. Autobuzele sau trenurile, deşi apar în statistici, nu sunt nici pe departe atât de utilizate ca maşinile personale.

Vorba românului - "Maşina-i sfântă!" - este valabilă fără niciun dubiu pentru locuitorii întregului continent. În 2017, maşinile au parcurs peste 83 la sută din kilometrii călătoriţi în Europa. 

Noi, românii, suntem în top cu peste 80 la sută din drumuri făcute la volan. Înaintea noastră se află lituanienii, care circulă aproape numai cu maşinile personale, 91%, apoi portughezii şi slovenii cu 88 respectiv 87 la sută. 

Vezi și

La distanţă foarte mare se află autocarele sau autobuzele, care au parcurs doar 8,8 procente din călătoriile europenilor. Cu autobuzul, cel mai mult circulă ungurii, 21.1%, în România procentul fiind de 15%. 

Surprinzător, trenurile sunt pe locul trei, cu 7,9% din totalul kilometrilor călătoriţi.

Cel mai mult circulă pe şine austriecii, cu aproape 12 procente, urmaţi de olandezi şi francezi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Cei mai mulţi români preferă maşina ca mijloc de transport