Antena Meniu Search
x

Milioane de români, răspândiți în întreaga lume, au petrecut sărbătorile în mediul online

Milioane de români au petrecut sărbătorile răspândiţi prin lume. La mii de kilometri distanţă unii de alţii, oamenii s-au strâns în jurul meselor pline. Au găsit totuşi o soluţie pentru a fi împreună: pe tabletă, pe telefon sau pe televizor.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 22:49

Vezi și
  • Milioane de români și-au urat "Paște fericite" pe internet.
  • Românii trag speranțe că se vor revedea la vară.

Au ciocnit ouă şi un pahar de vin. Iar când în România s-a auzit Hristos a Înviat, români de la celălalt capăt al Pământului au răspuns: Adevărat a Înviat!

Pe Ioana şi Irina le despart mai bine de şapte mii de kilometri şi o viaţă. Irina, sora cea mare, a plecat în Statele Unite de aproape 20 de ani. Ioana trăieşte în Bucureşti. Şi-au văzut copiii crescând pe un ecran de telefon. Iar anul acesta sărbătorile le-au petrecut la fel: strânşi în jurul mesei, virtual.

Sperau ca anul acesta să-şi reunească toată familia pentru prima oară în 20 de ani. Dar pandemia a închis graniţe, a anulat planuri şi ne-a pus tuturor dorul la încercare: "Roagă-l pe Doamne Doamne în seara asta de Paşti să vrea să ne putem vedea la vară".

Un vis care ar putea deveni realitate doar dacă pandemia de coronavirus va înceta să mai facă victime. În Statele Unite, New York este cel mai afectat oraş.

Izolaţi, dar împreună. În case, în siguranţă, milioane de oameni şi-au urat "Paşte fericit" pe internet. Sărbătorile virtuale au devenit acum fenomenul care a apropiat mai mult ca niciodată românii din toate colţurile ţării şi ale lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Milioane de români, răspândiți în întreaga lume, au petrecut sărbătorile în mediul online