Antena Meniu Search
x

Veniturile mici ale românilor şi puterea de cumpărare scăzută au făut din ţara noastră o uriaşă piaţă de desfacere a produselor contrafăcute

România a ajuns o uriaşă piaţă de desfacere pentru produsele contrafăcute. Fie că vorbim de haine, electrocasnice sau telefoane mobile.

Vezi și

România a ajuns o uriaşă piaţă de desfacere pentru produsele contrafăcute. Fie că vorbim de haine, electrocasnice sau telefoane mobile, anual, milioane de tone de marfă falsă intră în ţară. Un fenomen care duce la pierderi de sute de milioane de euro pentru bugetul de stat. 

Veniturile mici şi o putere de cumpărare redusă faţă de restul Europei au transformat România într-un paradis al produselor contrafăcute. În Bucureşti, de exemplu, există câteva centre comerciale dedicate aproape în totalitate aşa-ziselor falsuri "orginale".

Piaţa neagră a produselor contrafăcute din România este uriaşă. Succesul acestei pieţe paralele se traduce în pierderi uriaşe pentru România. Anual, ţara noastră pierde peste 400 de milioane de euro şi aproape 28 de mii de locuri de muncă. 

Nici controalele repetate, nici pedepsele primite de cei prinşi nu par să oprească acest fenomen.

Produsele false ajung în România prin punctele vamale, dar şi în containere, prin Portul Constanţa. Deşi suntem pe locul trei când vine vorba de produse contrafăcute, nu suntem singurii. Un raport recent arată că vânzarea hainelor, telefoanelor sau a electrocasnicelor false reprezintă 10 procente din totalul vânzărilor din Uniunea Europeană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Veniturile mici ale românilor şi puterea de cumpărare scăzută au făut din ţara noastră o uriaşă piaţă de desfacere a produselor contrafăcute