Antena Meniu Search
x

Video România a intrat la cură. După sarmale, caltaboși și cârnați, nutriționiștii recomandă legume și salată

Între Crăciun şi Revelion, România intră la cură. Practic, sunt câteva zile de pauză în care cârnaţii şi sarmalele sunt înlocuiţi cu portocale şi mere. O decizie bună, spun nutriţioniştii, după orice exces alimentar.

de Redactia Observator

la 28.12.2020, 22:25

Vezi și
  • Nutriționiștii recomandă, pe lângă hrana potrivită, să facem şi puţin sport

După mesele încărcate de tobă, lebăr, cârnaţi şi caltaboşi, legumele şi fructele proaspete sunt exact ceea ce ne recomandă specialiştii.

Codruța Began, nutriţionist: Alimentar vorbind să încercăm să mâncăm mai puțin din preparatele tradiționale și să trecem la meniul nostru obișnuit, mai ales salate.

Ca să ne asigurăm că nu luăm prea mult în greutate şi că organismul nu are de suferit, până la ospăţul de Revelion, pe lângă hrana potrivită ar trebui să alegem să facem şi puţin sport.

Codruța Began, nutriţionist: Ar fi indicat că nu doar în această perioadă, ci pe tot parcursul vieții, să avem un echilibru în ceea ce privește alimentația și mișcarea. Să facem sport în permanentă, indiferent unde locuim, și să ne echilibrăm meniurile zilnice.

Deşi preţurile sunt un pic mai mari la trufandalele din piaţă, clienţii spun că merită toţi banii, pentru că sunt româneşti, deci gustoase. Dar şi pentru că în acest fel îi ajutăm producătorii locali să-şi continue activitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România a intrat la cură. După sarmale, caltaboși și cârnați, nutriționiștii recomandă legume și salată