Antena Meniu Search
x

România alege, dar ce se alege de România / Ponta versus Iohannis, ultima repriză

Începe runda a doua din lupta pentru Cotroceni! În finală au intrat Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la o diferenţă de zece procente. 40,44 la 30,37 este scorul după primul tur de scrutin. Iar taberele s-au făcut deja pentru votul final

Vezi și

Începe runda a doua din lupta pentru Cotroceni! În finală au intrat Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la o diferenţă de zece procente. 40,44 la 30,37 este scorul după primul tur de scrutin. Iar taberele s-au făcut deja pentru votul final.

Unul e de stânga, altul e de dreapta. Unul e oltean, altul e german. Unul face şi tace, altul vorbeşte şi face. Doi oameni la poluri opuse au rămas în ringul pentru Cotroceni.

Zece procente îi despart după primul tur. Victor Ponta a obţinut 40,44% din voturile românilor. Iohannis e pe locul doi, cu 30,37%. Dar runda a doua se joacă de la egal la egal.

În colţul din stânga, luptă Victor Ponta. Are 42 de ani, este prim-ministru şi absolvent de drept. În colţul din dreapta, e Klaus Iohannis, fost profesor de fizică şi actual primar al Sibiului.

De partea lui, Klaus Iohannis are rigoarea şi un discurs răspicat. Dar are împotrivă mai mulţi lideri politici, care şi-au anunţat deja susţinerea pentru Victor Ponta.

Pentru prima oară, Corneliu Vadim Tudor este în aceeaşi tabără cu ungurii din UDMR, care îi dau votul tot lui Ponta. La fel ca şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi Teodor Meleşcanu, căruia premierul i-a promis deja funcţia de consilier prezidenţial. Nimeni, deocamdată, nu şi-a exprimat susţinerea pentru Klaus Iohannis. Nici n-a cerut-o.

Ambii candidaţi au promisiuni măreţe pentru români. Ponta propune o Românie unită. Iohannis vrea o ţară corectă ca un ceas nemţesc.

Iar diferenţele nu se opresc aici. Ponta are doi copii, e pasionat de baschet şi vorbeşte patru limbi străine. Dar nu şi germana, limba maternă a lui Klaus Iohannis.

VICTOR VIOREL PONTA

Limbi străine: engleză, franceză, italiană și spaniolă

Căsătorit cu Daciana Sârbu, are doi copii

Pasiuni: raliu, baschet

Primarul Sibiului ştie şi engleza, iar în timpul liber se ocupă cu. grădinăritul.

KLAUS WERNER IOHANNIS

Limbi străine: Germană şi engleză

Căsătorit cu Carmen Iohannis, nu are copii

Pasiuni: ciclism, grădinărit

Dar, indiderent de aptitudinile candidaţilor şi de preferinţele aliaţilor, arbitrii luptei pentru Cotroceni rămân românii. Ei vor decide, în mai puţin de două săptămâni, cine va fi viitorul preşedinte al ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » România alege, dar ce se alege de România / Ponta versus Iohannis, ultima repriză