Antena Meniu Search
x

România fierbe sub cod roşu de caniculă

România a atins astăzi extrema de foc. Căldura infernală a încins o ţară întreagă, cu temperaturi record de aproape 40 de grade.Vestul a fiert, sub cod roşu de caniculă. Aici s-a topit un record vechi de jumătate de secol

Vezi și

România a atins astăzi extrema de foc. Căldura infernală a încins o ţară întreagă, cu temperaturi record de aproape 40 de grade.Vestul a fiert, sub cod roşu de caniculă. Aici s-a topit un record vechi de jumătate de secol. 

Medicii au fost în alertă maximă. Zeci de oameni au leşinat în stradă. Un adolescent a intrat în apă să se răcorească şi nu a mai ieşit.

A fost extrem de cald. Cea mai încinsă zi din 2015. Afară, dar şi în casă. Cu aer irespirabil şi temperaturi record. Aglomeraţie la fântâni arteziene şi oameni prăbuşiţi în stradă. Dacă Harghita e polul frigului, Oradea şi Aradul au fost astăzi Ecuatorul.

Cele două judeţe au fost sub cod roşu de caniculă. Termometrul a arătat la umbră, aproape 40 de grade. Dar oamenii au simţit, pe pielea lor, 50. Ultima oară când s-au atins valori similare a fost acum 50 de ani.

Constantin, un băiat de 14 ani din Suceva, se grăbea să înoate. A sărit o ultimă oară în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Tatăl lui l-a căutat din priviri de pe mal. După băiat, au intrat scafandrii.

A fost prima victimă a căldurii. Alţi zeci de români au picat, pur şi simplu, din picioare, pe stradă.

Cu apa în poşetă. Sau cu poşeta peste cap. Cu pălării sau cu evantaie. Românii au căutat remediu pentru bombardamentul gradelor. În Timişoara, a fost aglomeraţie la cişmele. harta E unul din cele 18 judeţe, care au petrecut ziua sub cod portocaliu de căldură.

De plăcere, românii au sărit în apă. Şi nu au fost singuri. Un armăsar a devenit căluţ de mare.

De mâine, vremea se schimbă. După căldura extremă, ne ameninţă ploile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » România fierbe sub cod roşu de caniculă