Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Romania, in fruntea clasamentului la capitolul fumat pasiv

In Romania, regulile sunt clar facute pentru a fi incalcate! Mai ales cand vine vorba despre fumat. Nu mira pe nimeni ca, desi nu suntem cei mai inraiti fumatori, suntem in fruntea clasamentului la capitolul fumat pasiv

Vezi și

In Romania, se vand tigari oriunde si oricui. Chiar daca legea interzice comercializarea de tutun persoanelor sub 18 ani, nimeni nu vrea sa piarda din profit. Si, de parca n-ar fi suficient de ieftine, in comparatie cu preturile din alte state europene, tigarile se vand si pe sub mana. La pret si mai mic.

Unul din patru romani e fumator. Tentatii sunt la tot pasul. Asa cum poti cumpara tigari de aproape oriunde, la fel de simplu poti fuma mai peste tot.

Romania e unul dintre statele mai permisive. La noi inca se fumeaza in restaurante, in baruri si, neoficial, in institutii publice. Asa am ajuns din nou in fruntea clasamentelor care nu ne fac cinste. “Din punct de vedere al numarului de fumatori, suntem undeva la mijloc. Din punct de vedere al expunerii la fum de tigara, suntem in top. Suntem pe locul doi in Uniunea Europeana la capitolul expunere in spatiile publice inchise, adica in restaurante, cafenele, pub-uri”, a declarat pneumologul Magda Ciobanu.

Sase milioane de oameni mor, in fiecare an, in urma consumului de tutun. 10 la suta dintre acestia sunt expusi fumatului pasiv. In Romania, la fiecare 16 minute un om moare din pricina cancerului pulmonar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Romania, in fruntea clasamentului la capitolul fumat pasiv