România are un singur laborator de stat autorizat să testeze calitatea produselor
Suntem consumatori de mâna a doua, iar Europa admite că dublul standard ne influenţează vieţile. Primim mărfuri de calitate mai slabă. "Trebuie să facă şi autorităţile locale ceva", spune comisarul european, doar că România are un singur laborator autorizat să testeze calitatea produselor.
Suntem consumatori de mâna a doua, iar Europa admite că dublul standard încă ne influenţează vieţile. Primim mărfuri de calitate mai slabă decât occidentalii. "Trebuie să facă şi autorităţile locale ceva", spune comisarul european pentru securitate alimentară, doar că România are încă un singur laborator de stat, autorizat să testeze calitatea produselor. Anul acesta ar putea fi deschise şi altele, iar oficialii de la Bruxelles dau asigurări că se încearcă stabilirea unui standard privind calitatea mâncării.
Testele făcute de autorităţi, după declanşarea scandalului dublului standard, au relevat faptul că 9 din cele 29 de produse testate sunt de calitate mai slabă în România.
Cu toate astea, nimic nu s-a schimbat, deşi au trecut doi ani.
Concret, într-un baton de salam cu 70% carne, pentru țările din vest se folosea pulpă de porc, iar pentru cel vândut în România, resturi de carne.
- Ce recompensă primesc de la stat vânătorii de comori, pentru fiecare descoperire arheologică. Uneori uită răsplata
- Au sau nu voie profesorii să confiște telefoanele elevilor? Au si câte două la ei: "Culmea, părinţii știu"
- Reţeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită
- ANIMAȚIE. Cum s-a produs accidentul din Serbia în care Daria și tatăl ei au fost uciși de un șofer beat....
- România, la un an de la aderarea la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime
Comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, Vytenis Andriukaitis, susţine că "este foarte nedrept față de consumator și chiar am propus să avem o metodologie comună pentru a stabili calitatea mâncării".
Vytenis Andriukaitis este comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară. Deşi recunoaşte fenomenul dublului standard în Uniune, spune că autoritățile locale sunt primele care ar trebui să ia măsuri.
ANPC-ul de la noi are însă un singur laborator propriu de testare a produselor de pe piaţă.
În rest, rămânem cu alte promisiuni.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰