Antena Meniu Search
x

România, măturată de viscol

Ninge de mai bine de 12 ore şi nu pare să se oprească. În special în sudul ţării, vântul suflă cu putere spulberând zăpada. Iar veştile meteorologilor nu sunt deloc bune.

Vezi și

În următoarea perioadă fenomenele vor fi la fel de intense pentru jumătatea de sud a ţării motiv pentru care în această dimineaţă avertizarea de cod portocaliu a fost actualizată. A intrat în vigoare azi dimineaţă la 9 şi jumătate şi este valabilă până mâine la ora 22:00.

Mai mult, în incidenţa codului portocaliu au intrat mai multe judeţe decât erau ieri. Aşa că 18 judeţe se află sub incidenţa acestei avertizări.

În cele 18 judeţele nu putem vorbi de ninsori abundente dar vântul suflă cu putere astfel încât va atinge viteze de 70 - 80 de km pe oră.

Ne aşteptăm ca în urmatoarele ore vântul să slăbească în intensitate în partea de sud-vest în zona Olteniei dar se va intensifica în Muntenia şi sudul Moldovei. Nu se pune problema unui cod roşu. În eventualitatea în care s-ar întrunii aceste condiţii vom emite cod roşu, a spus meteorologul Alina Şerban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România, măturată de viscol