Antena Meniu Search
x

România, țară ideală pentru studenții care vor să studieze temeinic, dar ieftin

Din ce în ce mai mulţi tineri din străinătate vin să studieze în România. Procentul studenţilor internaţionali a crescut la aproape 5% în universităţile din Bucureşti. Vin din ţările arabe şi Africa, cel mai des, şi reuşesc să se integreze rapid în colectivul din facultate.

Vezi și

Din ce în ce mai mulţi tineri din străinătate vin să studieze în România. Procentul studenţilor internaţionali a crescut la aproape 5% în universităţile din Bucureşti. Vin din ţările arabe şi Africa, cel mai des, şi reuşesc să se integreze rapid în colectivul din facultate. Cel mai tare îi uimesc pe profesori atunci când reuşesc să înveţe rapid limba română.

Sunt cinci dintre cei aproape o mie de studenţi care au venit din ţări străine să studieze economie la ASE, în România. Vin din Yemen, Irak, Germania, Nigeria şi Turkmenistan. Când îi întrebi de ce au ales România spun, în primul rând, că locurile şi oamenii i-au impresionat.

România este acasă pentru 30 de mii de tineri care studiază la noi. Rata de angajare după studii este de peste 80 la sută. Pentru asta, plătesc, de exemplu, la Academia de Studii Economice, 3 mii de euro pe an. La Politehnică, 2.500 de euro, iar la Medicina, cea mai mare taxă, 6 mii de euro pe an. Chiar şi aşa, e jumătate faţă de costurile pe care le au în ţările din care provin.

Colegii îi primesc la cursuri cu braţele deschise. Ba chiar leagă prietenii pe viaţă şi îi vizitează în vacanţe în ţările natale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » România, țară ideală pentru studenții care vor să studieze temeinic, dar ieftin