Antena Meniu Search
x

Situaţie halucinantă în România. Sute de comune nu au apă potabilă, dar au internet de mare viteză

Nu au toalete în casă, dar compensează prin tehnologie! E situaţia halucinantă pe care o întâlnim în multe dintre comunele din România. Acolo oamenii sunt încă nevoiţi să meargă în fundul curţii, în schimb au Internet de mare viteză, tablete, laptopuri, smartphone-uri.

Vezi și

Nu au toalete în casă, dar compensează prin tehnologie! E situaţia halucinantă pe care o întâlnim în multe dintre comunele din România. Acolo oamenii sunt încă nevoiţi să meargă în fundul curţii, în schimb au Internet de mare viteză, tablete, laptopuri, smartphone-uri, dar şi câte două televizoare în aceeaşi cameră.

Sunt în pas cu cele mai noi tehnologii. Au televizoare, tablete şi telefoane de ultimă generaţie, totuşi le lipseşte ceva.

Canalizarea, asta ne-ar trebui la multa lume, spune localnicul unei comune din Botoşani.

Are, însă, şi un motiv de mândrie. Am fost primul care am bagat internet aici, spune acesta. Motiv de mare bucurie pentru soţia lui.

Am Facebook ca asta e nelipsit acum, mai nou ma uit si la filme turcesti, am o pasiune. Am fi bucurosi daca am avea si canalizare si macar apa pe toate strazile. Avem o groapa mai in gradina, in fundul curtii cum s-ar spune, explică femeia.

Însă accesul la Internet îi ajută pe oameni să se rupă de realitatea vieţii la ţară.

În România sunt sute de comune unde nu există reţea de apă potabilă şi canalizare publică. Acesta este şi cazul comunei vasluiene Codăeşti.

Autorităţile speră că vor reuşi într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat să le asigure locuitorilor un sistem de canalizare.

TICU LIVINŢI, viceprimar comuna Codăeşti:

Aductiunea de apa e veche, care e in lucru...pana in toamna. Din pacate, la capitolul canalizare stam prost... de la anul.

Cu toate astea sunt judeţe unde oamenii cară apă kilometri întregi. Apa la robinet şi canalizarea rămân pentru mulţi români doar pe ecranele televizoarelor în faţa cărora îşi petrec timpul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Situaţie halucinantă în România. Sute de comune nu au apă potabilă, dar au internet de mare viteză