Antena Meniu Search
x

România și Ungaria își redeschid granițele temporar pentru lucrătorii transfrontalieri

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, și Peter Szijjarto, omologul său ungar, au ajuns la un acord privind situația lucrătorilor transfrontalieri de la granița româno-ungară.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.03.2020, 16:36

Detaliile înțelegerii urmează să fie puse la punct
Polițiștii de frontieră din Ungaria vor permite accesul românilor care lucrează în țara vecină - Hungary Today
  • România și Ungaria își redeschid granițele temporar pentru lucrătorii transfrontalieri
  • Detaliile înțelegerii urmează să fie puse la punct

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, și Peter Szijjarto, omologul său ungar, au ajuns la un acord privind situația lucrătorilor transfrontalieri de la granița româno-ungară.

Deși autoritățile ungare au decis încă din 17 martie interzicerea intrării străinilor pe teritoriul țării, Bogdan Aurescu a avut mai multe intervenții pe lângă ministerul ungar de Externe, iar cele două părți au ajuns, în cele din urmă, la un acord comun în privința lucrătorilor transfrontalieri.

Conform site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe, multe dintre detaliile acestei situații urmează să fie puse la punct.

Totuși, Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a lăsat să se înțeleagă, pentru Hungary Today, că măsura se aplică doar pentru românii și ungarii care lucrează în cealaltă țară și stau la o distanță de cel mult 30 de kilometri de graniță.

Ministrul ungar a precizat că a acceptat solicitarea omologului român după ce și-a dat seama că "pe lângă a proteja sănătatea oamenilor, treaba noastră este și să ne asigurăm că economia nu stagnează ci merge înainte".

Szijjarto a recunoscut și el că mai sunt multe detalii de pus la punct, precum punctele de frontieră prin care se va permite accesul ori intervalul orar în care va fi permis accesul, dar a precizat că aceste detalii vor fi stabilite și după consultări cu reprezentanți ai Poliției de Frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » România și Ungaria își redeschid granițele temporar pentru lucrătorii transfrontalieri