Antena Meniu Search
x

Observator Special: Romanii au ajuns sa-si amaneteze animalele de companie si chiar dantura

Totul are un pret pe lumea asta. Cel putin asta gandesc romanii care au ramas fara niciun ban. Pentru ei, insa, exista casele de amanet. Totusi, nu poti duce acolo tot ce-ti trece prin cap.

Vezi și

Una e sa amanetezi niste bijuterii, alta e sa te prezinti cu goblenurile spre evaluare. Nici macar hainele de blana nu sunt privite cu mare entuziasm de angajatii caselor de amanet. Ca sa nu mai vorbesc despre animale, pentru ca da, romanii au incercat sa obtina bani si de pe urma patrupedelor proprietate personala.

Tabletele, smartphone-urile sau bijuteriile intra deja la capitolul "banalitati". Mai nou, romanii care au nevoie de bani au ajuns sa isi amaneteze pana si masinile.

Dar nevoia de bani i-a impins pe romani mai departe de atat. Unii vor cu orice pret sa valorifice tot ce au, dar absolut tot.

Patrupedele au ajuns obiecte de amanet pentru romani. Multi dintre ei nu stiu ca cei care amaneteaza nu accepta astfel de valori.

Cu toate acestea, nu toti romanii care intra in casele de amanet inteleg foarte bine de ce anumite lucruri sunt acceptate ca gaj, iar altele nu.

“S-au intamplat foarte multe cazuri in care oamenii au venit cu placi dentare, dinti de aur.care se incadreaza la aur. Se intampla”, spune managerul unei case de amanet.

Chiar daca au fost folositi la rontait, dintii de aur tot au valoare si pot fi usor transformati in bani. Unii au inteles ca este singura sansa de a face rost de bani si au mers cu dintii in punga la casele de amanet.

Numarul caselor de amanet a crescut permanent in ultimii ani, astfel ca acestea au ajuns la aproape 2.500. Niciunda dintre ele nu se poate plange de lipsa de activitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Romanii au ajuns sa-si amaneteze animalele de companie si chiar dantura