Antena Meniu Search
x

Românii au unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume şi ele nu puteau lipsi de pe mese de 1 Decembrie

Se ştie că românii adevăraţi îşi primesc întotdeauna oaspeţii cu pâine şi sare. Pâinea simbolizează viața, iar sarea e semnul legăturilor de lungă durată.

Vezi și

Se ştie că românii adevăraţi îşi primesc întotdeauna oaspeţii cu pâine şi sare. Pâinea simbolizează viața, iar sarea e semnul legăturilor de lungă durată. Apoi, musafirii sunt poftiţi în casă acolo unde începe ospăţul. Mai ales că, pentru milioane de oameni, bucătăria românească are gustul cel mai bun din lume.

E ziua noastră, a tuturor românilor şi ce lucru cu care să ne mândrim mai tare decât mâncărurile pe care mamele şi bunicile noastre le pregătesc în toate colţurile ţării. 

Iar totul porneşte de la pâine şi sare. Este cel mai vechi obicei al românilor, care, de sute de ani, îşi întâmpină astfel oaspeţii. În semn de dragoste şi respect. 

Însă, bucătăria românească înseamnă mult mai mult. Avem unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume. Pe focul încins, ceaunele sfârâie necontenite în zi de sărbătoare.  Prima pe listă - fasolea cu ciolan. 

Anastasia a moştenit toate secretele de la bunica ei. Acum, ştie exact ce trebuie să pună şi cât trebuie să pună. Fasolea a rămas pe foc şi trecem la un alt preparat tradiţional. Bulzul este într-adevăr o mâncare autentică, apărută încă de pe vremea strămoşilor noştri daci. Astăzi, este şi preferatul străinilor care ajung la noi în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Românii au unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume şi ele nu puteau lipsi de pe mese de 1 Decembrie