Antena Meniu Search
x

Video Românii care au crezut că un supliment alimentar este noul tratament minune împotriva coronavirusului s-au îmbulzit la Institutul Cantacuzino

Haos la poarta Institutului Cantacuzino. Peste o sută de oameni s-au îmbulzit să cumpere noul supliment alimentar, făcut de specialiştii institutului. Oamenii cred că tratează infecţia cu coronavirus însă, în realitate, este un produs pentru imunitate lansat în 2011 şi reactualizat. Primul lot experimental a fost vândut în mai puţin de două ore.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.12.2020, 21:08

Vezi și
  • Peste 100 de oameni au luat cu asalt Institutul Cantacuzino.
  • Circa 300 de cutii ce conţineau suplimentul alimentar s-au epuizat în mai puţin de două ore.

O asemenea aglomeraţie nu a mai fost în faţa Institutului Cantacuzino de ani buni. Încă de la prima oră, oamenii s-au adunat de teamă să nu piardă primul lot din suplimentul alimentar OROSTIM HV. Au fost liste de aşteptare şi o coadă ce amintea de vremurile de glorie ale institutului: "Am înţeles că face bine pe partea cu căile respiratorii, pentru infecţiile respiratorii. La ce o să ne ajute? Poate nu mai purtăm masca asta".

Doză cu doză, suplimentul s-a vândut ca pâinea caldă. 

Întreg stocul, aproximativ 300 de cutii, s-a epuizat în mai puţin de două ore. 

Mai bine de 100 de persoane s-au strâns în această dimineaţă, de la ora 8, în faţa Institutului Cantacuzino. La mai puţin de jumătate de oră după ce cutiile au fost puse în vânzare, cei de la institut au anunţat că nu mai au doze pentru adulţi: "Nu e corect aşa ceva".

Constantin Spînu, Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice MApN: S-a pus în vânzare întregul lot fabricat până acum. Este un lot experimental.

La final, dacă tot au făcut un drum, unii au cumpărat un antioxidant. 

Specialiştii avertizează însă că este extrem de important să facem diferenţa între medicamente şi suplimente alimentare. 

Diana Mereu, director executiv Asociaţia Producătorilor de Suplimente: Un control medical de rutină, comunicare cu medicul de familie şi un set de analize generale. Suplimentele alimentare nu se iau după ureche. Nu sunt destinate tratării, diagnosticării, ameliorării, prevenirii sau vindecării bolilor. 

OROSTIM HV este un supliment alimentar aprobat în anul 2011 şi actualizat în acest an. 

Tatiana Onisei, biolog Institutul de Bioresurse Alimentare: Oamenii văd în Orostim un fel de tratament-minune care să prevină COVID. Din păcate, aşa se întâmplă de fiecare dată când un produs are succes în sensul eficienţei. Nu cred că au modificări de compoziţie. Nu cred că s-a schimbat nimic în ce priveşte ingredientele, posibil să fie schimbări în ce priveşte etichetarea. La Orostim cred că ar trebui să ne limităm la a spune că susţine buna funcţionare a sistemului imunitar. 

Institutul Cantacuzino va pune în vânzare al doilea lot peste două săptămâni. Alte o mie de flacoane vor fi vândute tot la poarta instituţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Românii care au crezut că un supliment alimentar este noul tratament minune împotriva coronavirusului s-au îmbulzit la Institutul Cantacuzino