Antena Meniu Search
x

Românii cumpără tot mai multe mașini electrice. Aproape 200 de astfel de autoturisme au fost înmatriculate anul acesta

Se înnoieşte parcul auto al Europei. Cu tot mai multe maşini electrice. Vânzările cresc de la an la an. Iar românii par să urmeze această modă. Înmatriculează tot mai multe maşini electrice şi hibrid.

Vezi și

Se înnoieşte parcul auto al Europei. Cu tot mai multe maşini electrice. Vânzările cresc de la an la an. Iar românii par să urmeze această modă. Înmatriculează tot mai multe maşini electrice şi hibrid. Deşi, nu renunţă uşor nici la diesel.

Calculul este foarte simplu. Dacă în primele trei luni din 2017 au fost înmatriculate 11 autoturisme electrice, în aceeaşi perioadă a acestui an, românii au înmatriculat 195.

Mai multe decât finlandezii sau cehii şi aproape la fel de multe ca danezii. De altfel, trendul ascendent este observat în toată Europa, unde înmatriculările de maşini cu motoare Diesel au scăzut cu 17% în primele trei luni din 2018.

Acest lucru se datorează şi restricţiilor dure impuse de mai multe oraşe mari în ceea ce priveşte acest tip de motorizare. Totuşi, dieselul rămâne în topul preferinţelor românilor, lucru dovedit de vânzările care au crescut cu 7,5%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii cumpără tot mai multe mașini electrice. Aproape 200 de astfel de autoturisme au fost înmatriculate anul acesta