Antena Meniu Search
x

Românii au început deja să-şi cumpere vacanţe de vară la preţ redus

Iarna faci car şi vara sanie, aşa spune o vorbă din bătrâni! Iar dictonul poate fi adaptat cu uşurinţă şi când vine vorba de vacanţe. Cumpăraţi iarna sejurul de vis pe care îl veţi avea la vară şi aveţi numai beneficii: tarife reduse şi o gamă variată de oferte.

de Redactia Observator

la 22.11.2019, 17:18

Vezi și

Iarna faci car şi vara sanie, aşa spune o vorbă din bătrâni! Iar dictonul poate fi adaptat cu uşurinţă şi când vine vorba de vacanţe. Cumpăraţi iarna sejurul de vis pe care îl veţi avea la vară şi aveţi numai beneficii: tarife reduse şi o gamă variată de oferte. În funcţie de buget puteţi opta pentru vacanţe în Europa, Rusia, America de Sud sau Asia. Pe lângă clasicele vacanţe all inclusive, românii au început să prindă gustul croazierelor, cel puţin aşa spun operatorii de turism.

Statisticile arată că românii au început să cumpere câte două vacanţe pe an: una vara şi alta primăvara sau toamna. Oamenii aleg să petreacă o săptămână pe litoral în sezonul estival şi câteva zile prin marile oraşe europene. Vacanţele trebuie alese cu grijă, iar bugetul este foarte important.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Destinaţiile consacrate: Grecia şi Turcia rămân în topul preferinţelor familiilor cu copii. Sejururile de tip all inclusive sunt cele mai căutate, iar preţurile sunt atractive. Pentru un sejur de 7 zile în aprilie într-un hotel de 4-5 stele din Turcia o persoană plăteşte puţin peste 400 de euro.

În ultimii ani, croazierele au câştigat teren în faţa vacanţelor clasice.

Tarifele unui sejur la bordul navelor variază de la 900 de euro şi până la câteva zeci de mii. Preţul este influenţat de perioada când este achiziţionat sejurul, dar şi de perioada când va avea loc vacanţa. Evident costurile cresc şi în funcţie de categoria cabinei pentru care optaţi şi de tipul de croazieră. Astfel pentru un sejur de 130 de zile în jurul lumii o persoană va plăti 50 de mii de euro. Pentru aceeaşi sumă un turist poate petrece 15 zile la bordul unei nave de lux.

Pentru cei cărora nu le surâde ideea de a petrece mare parte din vacanţă pe puntea unei nave în mijlocul oceanului, operatorii de turism au şi pachete pe terra firma, atractive atât ca preţ cât şi ca destinaţie.

Un puternic impact pe piaţa vacanţelor din 2020 il au şi două destinaţii -care în ultimul timp au fost evitate de turişti - Egiptul şi Tunisia. Ofertele puse în vânzare vin cu reduceri atractive de până la 45 la sută din valoarea unui sejur.

O alternativă pentru cei care doresc ceva exotic, dar aproape de casă, rămân Croaţia sau Muntenegru, unde preţul este mai mic, dar transportul se face individual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii au început deja să-şi cumpere vacanţe de vară la preţ redus