Antena Meniu Search
x

Video Românii, disperaţi după un loc de muncă. În luna octombrie, au aplicat şi la nouă joburi în același timp

Românii sunt într-o continuă căutare de joburi, astfel numărul celor care îşi caută un loc de muncă este în creştere în ultima perioadă. Potrivit unei platforme online de recrutare a forţei de muncă, în luna octombrie vorbim despre un record de aplicări.  

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 09:31

Vezi și

Peste 1,1 milioane de CV-uri au aplicat candidaţii activi pe respectiva platforma online de recrutare, luna trecută. Se pare că tot mai mulţi români îşi doresc o schimbare în carieră şi îşi caută un job care să le asigure o siguranță financiară. 

Aplică şi la nouă joburi în același timp

În medie, fiecare persoană a aplicat la 8-9 joburi, luna trecută, iar cele mai căutate au fost locurile de munca la distanţă și cele cu program flexibil. Ofertele din octombrie pentru astfel de joburi au atras peste 120.000 de aplicări.

De altfel, a crescut și numărul de CV-uri noi, luna trecută acesta a fost cu 15% mai mare decât în septembrie. Iar dacă e sa vorbim despre domeniile cu cele mai multe aplicări, în octombrie, ei bine acestea au fost: Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/ Contabilitatea şi Call-Center.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Românii, disperaţi după un loc de muncă. În luna octombrie, au aplicat şi la nouă joburi în același timp