STUDIU: Românii fac risipă la alimente
Coşul de gunoi înghite milioane şi milioane de lei. Din frigiderul nostru. Fără să ne dăm seama, facem o risipă enormă, cumpărând mult prea multe alimente. Specialiştii fac studii, trag semnale de alarmă, însă românii nu scapă de prostul şi scumpul obicei
Coşul de gunoi înghite milioane şi milioane de lei. Din frigiderul nostru. Fără să ne dăm seama, facem o risipă enormă, cumpărând mult prea multe alimente. Specialiştii fac studii, trag semnale de alarmă, însă românii nu scapă de prostul şi scumpul obicei
La cumpãrãturi înainte, la negocieri înapoi. Românii n-ar tãia nimic de pe lista de cumpãrãturi. Ca să aibă ce arunca iar. Potrivit unui studiu Eurostat, în fiecare an, românii aruncă la gunoi 2,2 milioane de tone de mâncare. Altfel spus, fiecare român aruncă peste 100 de kilograme de mâncare, în fiecare an.
Cel mai frecvent ajung în coşul de gunoi Ouăle, laptete, carnea de orice fel şi mezelurile. Şi chiar dacă umplu tomberoanele de resturi, primează liniştea interioară resimţită atunci când ai un firgider plin, dar şi alţi factori.
Bucuria shoppingului inutil se vede şi în alte ţări. Statisticile Uniunii Europene arată că, anual, în întreaga lume, 1,3 miliarde de tone de mâncare ajung în tomberoane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰