Antena Meniu Search
x

O nouă bacterie foarte periculoasă a omorât 8 oameni!

Am devenit imuni la antibiotice! Luăm pastile cu pumnul fără să cerem sfatul doctorului, în plus mulţi medici se grăbesc să prescrie cele mai puternice antibiotice de la bun început.

Vezi și

Toate astea ne-au dat organismul peste cap şi ne-au făcut vulnerabili la microbi. Mai mult, în România medicii se confrunta tot mai des cu infecţii şi chiar decese din cauza unei bacterii noi.

Ai nevoie de doar 10 secunde să cumperi un antibiotic dintr-o farmacie, în România. Chiar şi fără reţetă, cu toate că legea spune clar că trebuie hârtia ştampilată şi semnată de un medic.

Utilizarea antibioticelor în spitalele din România este excesivă.

Aproape 600 de mii de români au înghiţit un antibiotic, cel mai des folosit medicament având la bază o penicilină. Aşa am ajuns să fim cei mai rezistenţi din Europa când avem de-a face cu stafilococul auriu sau cu bacilul piocianic.

Tratamentele nu mai dau rezultate imediate nici când vorbim de infecţii cu pneumococi sau cu acinetobacterul. Toate responsabile pentru boli grave.

Noua bacterie cu care se luptă medicii se răspândeşte cu rapiditate, iar aproape 1 milion de români o au deja şi nu ştiu. Iar cei care nu o au deja o pot lua din spital, iar tratamentul cu antibiotice îi poate chiar favoriza răspândirea.

E o bacterie foarte rezistentă, sunt spori, iar sporii ăştia sunt distruşi foarte greu şi sunt vehiculaţi foarte uşor.

Doar la Institutul de boli infecţioase "Matei Balş", anul trecut au fost 440 de cazuri, iar 11 persoane au decedat din cauza bacteriei numite Clostridium dificile.

Anul acesta au fost depistate peste 500 de infecţii şi s-au întregistrat 8 decese.

Pacientul care pleacă din spital poate să mai aibă săptămâni în şir prezenţi spori de Clostridium în intestin.

În România, jumătate dintre pacienţii internaţi în spitale primesc antibiotice, majoritatea injectabile, însă dozele sunt mai mari decât ar trebui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O nouă bacterie foarte periculoasă a omorât 8 oameni!