Antena Meniu Search
x

Românii fură testele austriecilor

Hackerii români au pus ochii pe o pradă cel puţin neobişnuită. Au spart serverul Ministerului Educaţiei din Austria şi au furat răspunsurile la nişte banale teste de evaluare pentru şcolarii de clasa a II-a

Vezi și

E drept că, la pachet, au sustras şi datele personale a zeci de mii de profesori. Ce au făcut cu ele e şi mai greu de explicat. Hackerii le-au distribuit pe servere din România.

Testele susţinute de şcolarii austrieci au fost o joacă de copii pentru hackerii români. Au furat de pe site-ul Ministerului Educaţiei 400 de mii de lucrări. În total, 1,8 gigabiţi conţinând informaţii confidenţiale, inclusiv adresele de e-mail a 37 de mii de profesori.

Anchetatorii austrieci au luat urma "spargerii" electronice şi au descoperit că toate datele au ajuns pe servere din România. Acum vor să afle cum anume s-a întâmplat asta şi cine sunt vinovaţii. Ministrul Educaţiei e cel mai revoltat de această situaţie.

Testele susţinute de elevii şcolilor austriece au ca scop evaluarea internă a instituţiilor de învăţământ. Astfel, conducerea fiecărei şcoli poate aprecia care sunt profesorii cu cele mai bune metode de predare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii fură testele austriecilor