Antena Meniu Search
x

Pentru mulţi români, e obligatoriu ca iarna să-i găsească cu rafturile cămării pline de conserve

Zacusca şi murăturile sunt pe lista produselor ce nu trebuie să lipsească în sezonul rece. Iar în această perioadă se face aprovizionarea. Vinetele, gogoşarii şi ardeii kapia - ingredientele clasice din zacuscă - se găsesc din belşug la tarabe.

Vezi și

Zacusca şi murăturile sunt pe lista produselor ce nu trebuie să lipsească în sezonul rece. Iar în această perioadă se face aprovizionarea. Vinetele, gogoşarii şi ardeii kapia - ingredientele clasice din zacuscă - se găsesc din belşug la tarabe. Mai departe, depinde doar de îndemânarea şi de ingeniozitatea gospodinelor. 

Amestecul gustos de vinete şi gogoşari copţi e o tradiţie păstrată încă în multe case de români. Iar cei care vor să aibă şi la iarnă zacuscă îşi fac acum aprovizionarea.

Ingredient esenţial pentru zacuscă, vinetele se găsesc din belşug. La fel şi gogoşarii şi ardeii kapia. Comercianţii s-au pregătit din timp cu sute de kilograme de legume şi sunt dispuşi să lase şi la preţ.

Fiecare gospodină are o reţetă preferată de zacuscă, cu care ştie că nu dă greş. Există însă zeci de variante. Pe lângă ingredientele de bază, se pot adăuga morcovi, fasole, ghebe, peşte sau orez.

În timp, zeci de clienţi au devenit aproape dependenţi de zacusca preparată de gospodina ieşeancă. Borcanele nu apucă niciodată să stea prea mult pe raft, pentru că oamenii dau comenzi în avans. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Pentru mulţi români, e obligatoriu ca iarna să-i găsească cu rafturile cămării pline de conserve